Srbija na EURO 2024

Srećko Katanec, poslao jasnu poruku Stojkoviću: Srbi, čuvajte se Slovenaca, više nego Engleza Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2024 12:32
Srećko Katanec, nekadašnji selektor Slovenije Tanjug/AP Photo/Aijaz Rahi
Srećko Katanec, nekadašnji selektor Slovenije

Utakmica u Minhenu između Slovenije i Srbije (četvrtak, 15.00 TV Arena 1 Preminum) biće možda i presudna za plasman u narednu fazu takmičenja,  kako za jednu, tako i za drugu reprezentaciju. 

"Orlovi" moraju da pobede ukoliko žele dalje, ali su se izabranici Matjaža Keka protiv Danske pokazali kao izuzetno kvalitetna i pre svega stabilna reprezentacija. Nema sumnje da će to biti veliki izazov za Srbiju, ali su u taboru naše selekcije optimisti. Isto je i na drugoj strani. 

Dva dana pre meča, za medije u Sloveniji, pričao je i Srećko Katanec, nekadašnji selektor ove reprezentacije i jedan od najboljih igrača ove zemlje. 

"Srbija ima dobru reprezentaciju, kao i Slovenija. Ipak, Srbi, čuvajte se Slovenaca, više nego Engleza", rekao je Srećko Katanec.

Pohvalio je igru svoje reprezentacije, bivši reprezentativac, a zatim se osvrnuo i na pojednični kvalitet. 

"Slovenija ima nekoliko sjajnih pojedinaca, kao na primer i Srbija. Sa druge strane Srbija nema isti timski duh kao Slovenija".  

Katanec se prisetio i utakmice na poslednjem Evropskom prvenstvu i čuvenih 3:3.

"Ne sećam se da li sam bio iznenađen što je Boškov ostavio Piksija na klupi, ali se sećam da nismo gledali utakmice Jugoslavije u analizi. Danas ako ne pokazujete igračima snimke rivala, znači da ih niste ni pripremili za utakmicu.Fudbal se mnogo promenio i stalno se menja", zaključio je Katanec.