Srbija na EURO 2024

Andrija Živković, pred duel sa Englezima: Favoriti su na papiru, videćemo kako će biti na terenu Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2024 13:52
Andrija Živković, reprezentativac Srbije Guliver/AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Andrija Živković, reprezentativac Srbije

Englezi uporno tvrde da su favoriti protiv Srbije, ali se ni "orlovi" sudeći po izjavama ne plaše izabranika Gereta Sautgejta.

Andrija Živković, smatra da naša selekcija ima šansu, a dobar primer je Island, koji je uspeo da iznenadi favorizovanu reprezentaciju. 

U svakom slučaju imaju i srpski reprezentativci svoju računicu, pred prvu utakmicu, a svakako ono što može da raduje jeste dobra atomsfera i forma izabranika Dragan Stojkovića. 

"Favoriti su na papiru, videćemo kako će biti na terenu. Izaći ćemo da igramo našu igru, profesionalci smo. Daćemo maksimum protiv koga god da igramo, nebitno da li je Engleska ili neka druga reprezentacija. Idemo na pobedu svaku utakmicu", rekao je Živković.

Posle utakmice sa Engleskom, slede dva važna duela protiv Slovenije i Danske.

"Danas svi igraju fudbal. Moraš da budeš oprezan u svakom momentu. Pristup je isti, 100 odsto agresivno svi zajedno kao tim i mislim da neće biti problema".

Andrija Živković došao je u dobroj formi u reprezentaciju. Sa ekipom PAOK-a osvojio je titulu u Grčkoj i jedan je od najzaslužnijih za uspeh tima iz Soluna.

"Sjajna sezona iza mene. Znači mi zbog Evropskog prvenstva, da ovde budem spreman i što bolji, da dam svoj maksimum. Mislim da sam u dobroj formi".

Srpski as je proglašen i za najboljeg igrača kluba.

"Znači, drago mi je. Volim taj klub i uživam tamo. Drago mi je što sam pomogao da uzmemo titulu".

Za reprezentaciju Srbije, Živković je debitovao pre 11 godina u duelu sa Japanom.

"Neverovatan osećaj, to se nikad ne zaboravlja. Bilo je velikih imena, Dejan Stanković se oprostio".

Iako dolaze iz istog grada, Živković nema poseban status kod selektora Stojkovića.

"Naravno, jedno veliko ime u svetu fudbala. Drago mi je da dolazimo iz istog grada, istog naselja. Izuzetan čovek, izuzetan trener", istakao je Živković.