Srbija na EURO 2024

Danijele Orsato prvi sudi Srbiji: Izabran arbitar meča "orlova" i Engleske Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.06.2024 10:40
italijanski delilac pravde određen za glavnog arbitra meča Srbija -Engleska na EURO Guliver
italijanski delilac pravde određen za glavnog arbitra meča Srbija -Engleska na EURO

Italijanski fudbalski sudija Danijele Orsato određen je za glavnog arbitra meča fudbalera Srbije Engleske na prvenstvu Evrope, zakazanog za 16. jun u Gelzenkirnehu (21.00, TV Arena 1 Premium), saopštila je danas Evropska fudbalska federacija. 

Kako je saopštila UEFA, utakicu uvodnog kola grupe C sudiće još četvroica njegovih zemljaka i jedan Slovak. Orsatijevi pomagači na terenu bićeĆiro Karbone i Alesandro Đalatini. Četvrti sudija biće Ivan Kružliak, dok će u VAR sobi sedeti još jedan Italijan, Masimilijano Irati.

 

 

Poznatom sudiji je ovaj šampionat poslednje veliko takmičenje na kom će suditi pred najavljeni odlazak u penziju, u 48- godini, a u polufinalu Lige šampiona, izmeđi Pari Sen Žermena i Borusije iz Dortmunda, prošlog meseca oprostio se od deljenja pravde u klupskoj konkurenciji.  

Orsato je utakmice u takmičenjima pod okriljem UEFA i FIFA počeo da sudi još 2010. godine. Vrhunac karijere bilo mu je arbitriranje u finalu Lige šampiona 2020, tokom duela Bajerna i Pari Sen Žermena. Na prethodnom Svetskom prenstvu u Kataru imao je čast da bude akter uvodnog susreta, između domaćina i Ekvadora.