Srbija na EURO 2024

"Plavi 2000": Dokumentarni film TV Arena sport o poslednjem učešću nacionalnog tima na EURO Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 15:19
Vujadim Boškov i reprezentativci Jugoslavije na EURO 2000 TV Arena/printskrin
Vujadim Boškov i reprezentativci Jugoslavije na EURO 2000

Nešto malo više od 24 sata ostalo je do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj na kojem će se fudbalska reprezentacija naše zemlje naći prvi put još od 2000. godine kada je nastupala pod nazivom SR Jugoslavija.

TV Arena sport se upustila u ambiciozni projekat kroz koji je okupila ključne aktere tog takmičenja, od pre gotovo dve i po decenije, koji su se prisetili dešavanja iz Belgije i Holandije.

"Kada govorimo o tom takmičenju prva utakmica koja mi padne na pamet je ona protiv Slovenije. To je bio baš komplikovan dan za nas i uvek ga se setim. Pamtim da je selektor Vujadin Boškov pri rezultatu 0:3 uzviknuo: 'Ajmo sada'. Pomsilio sam u sebi da je kasno i da nema vremena, ali se, ipak, ispostavilo da nije", rekao je Slaviša Jokanović i presetio se jedne anegdote:

"Branko Brnović i ja smo bili cimeri i sečam se da ga je pričao sa nekim iz Crne Gore i da ga je taj pitao da li je istina da smo se nas dvojica potukli. Rekao sam mu samo da ne kaže kako me je prebio, jer bi me onda tukli svi u gradu."

Utakmice protiv Slovenije, koja je bila prva između dve selekcije od raspada zajendičke zemlje, a sa kojom će se Srbija sastati i u grupi C na prrdstojećem EP u Nemčakoj, prisetio se i Dejan Stanković.

"Na toj utakmici sam igrao 33 minuta pre nego što me je selektor izveo i to je bilo to što se tiče mog učešća na EP. Sećam se da sam bio ljut što izlazim tako rano. Imali smo tada igrača manje, bilo je teško, ali hvala Bogu uspeli sso da izjednačimo", prisetio se Stanković.

O onome šta je bilo na tom Evropskom prvenstvu pričali su još Ljubinko Drulović, Ivica Kralj, Ivan Dudić, Miroslav Đukić i aktuelni slektor Dragan Stojković, koji su tada bili reprezentativci, kao i tadašnji član stručnog štaba, Zoran Filipović.

Dokumentarni film pod nazivom "Plavi 2000" na programu je od 18.30 časova na TV Arena 1 Premium.