Srbija na EURO 2024

Nemanja Gudelj sa jasnom porukom iz Nemačke: Spremni smo, nema straha! Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2024 14:38
Nemanja Gudelj, reprezentativac Srbije MN Press
Nemanja Gudelj, reprezentativac Srbije

Spremni, orni, nasmejani. Tako se u tri reči može opisati trenutno stanje reprezentativaca Srbije, koji su juče doputovali u Augzburg, gde će biti smešteni tokom Evropskog prvenstva. 

Još samo četiri dana izabranike Dragana Stojkovića deli od prve utakmice na Evropskom prvenstvu sa Engleskom (Gelzenkirhen, 21.00), a čini se da kod "orlova" ne postoji strah od Suatgejtove mašinerije, predvođene Harijem Kejnom. 

 

 

Optimizam je možda i veći kod izabranika Dragana Stojkovića nego pred početak SP u Kataru, ali ono što svi apostrofiraju euforije nema, a važan je svaki korak. Prvi protiv Engleza svakako najvažniji. 

"Ovo je velika utakmica za oba tima, kako za nas, tako i za Englesku. Želimo da pokažemo da zaslužujemo da budemo ovde, na turniru u Nemačkoj. Englezi imaju dobar tim, sa dobrim igračima, ali nikad ne znate šta će biti,  iznenađenja su moguća uvek. Znam da Engleska nije osvojila trofej 58 godina, ali ćemo joj se suprotsaviti uzdignute glave. Idemo da dobijemo prvu utakmicu. Možemo da igramo protiv bilo koje selekcije", rekao je Nemanja Gudelj, reprezentativac Srbije, na prvoj konferenciji u Nemačkog.  

I Englezi razmišljaju o nama 

Fantastilčan navalni red imaju Englezi, predvođen Kejnom, Belingemom, ali i Srbija nije bez aduta. 

"Pričamo međusobno o rivalu, ali smo više fokusirtani na sebe. Znamo i da oni pričlaju o nama. Dobro je poznat Englezima naš kvalitet. Mitrović je igrao tamo, Tadić takođe, znaju kakav je Vlahović, da ne nabrajam ostale", rekao je Gudelj.  

 

Da li postoji strah od reprezentacije Engleske?

"Ne. Engleska ima neverovatam tim sa mnogo mladih igrača. Došli su ovde kao reprezentacija koja važi za favorita i željom da osvoje EP, ali se ne plašimo idemo na pobedu naravno".  

Mediji u Engleskoj sa omalovažavanjem gledaju na Srbiju, da li vas to ljuti, kad čujete?

"Ne obraćamo pažnju na stvari oko kampa, šta se piše. Fokusirani samo samo na Srbiju, odnosno naš tim i zadatke, jer želimo da izvučemo maksimum na ovom takmičenju. Ne zanima nas šta se piše".  

Imaćete dosta posla sa najboljim igračima Engleske, kakvu utakmicu očekujete, da li ste spremni?
 
"Ne znam da li ću baš ja imati ekstra posao, svi znamo da Englezi imaju dobre igrače. Došli su da naprave nešto, ali i mi hoćemo da pokažemo da imamo dobar tim. Želimo da pokažemo lepe stvari".

 

 

Poslednji put Srbija je igrala na Evropskom prvenstvu 2000. godine, da li se sećate tih utakmica SR Jugoslavije?

"Ne sećem se mnogo, bio sam mali. Srećan sam što smo ovde. Naravno, zasluženo. Kao što sam i rekao želimo da pokažemo da smo spremni za svaku utakmicu. Nismo ovde došli samo da odigramo, već i da pokažem nešto "ekstra" državi i svima koji nas bodre"". 

Brzo ste se oporavili od povrede, kako se osećate, da li možetet da odigrate ceo meč?

"Osećam se super, dosta brzo sam se oporavio, zahvaljujući medicinskim timovima FSS, kluba i privatnog. Sve je super prošlo, osećam se odlično, koleno je izvanredno. Spreman sam". 

Koju ulogu ćete imati na terenu, da li vam se više dopada da igrate štopera ili zadnjeg veznog?

"Uloga zavisi od mistera, to se menja, videćemo gde ću igrati. Više volim da igram zadnjeg veznog, ali na poziciji štopera sam u klubu. Tu mi je dosta pomogao i otac, koji me je taktički obučio i za tu poziciju. U svakom slučaju gde god mister kaže da igram tako će biti. Levi, desni bek, golman". 

Da možete da birate koju utakmicu biste prvu stavili da morate da pobedite?

"Rekao sam da je jako bitan svaki meč na Evropskom prvenstvu. Svakako prvi je najvažnije. Voelo bih da pobedimo Englesku, pa potom Sloveniju, Dansku. Prva utakmica je za sada najbitnija"

MN Press

Milan Vuković i Nemanja Gudelj

 

Koliko vam znači podrška sa tribina?

"Mnogo, zato ćemo ostaviti "srce" na terenu. Došli smo da pokažemo nešto ekstra ljudima koji su ove zbog nas. Na tribina će biti i naše porodice što nam mnogo znači". 

Leva strana Engleza posle povrede Šoa je problematična?

"O manama Englezima teško da možemo da pričamo. Imaju dobre igrače na svim pozicijama, ako se neko povredi, tu je drugi da ga zameni. Ipak, nismo fokustrani na to ko će kod njih da igra, više smo usredsređeni na naš tim. Verujemo da ćemo doći do uspeha". 

Da li znate ko će igrati u nedelju?

"Ne znam. Tek smo doputovali u Nemačku, prvi trening je večeras. To samo mister zna". 

Imate defanzivnu ulogu u timu, ali ste često znali da zatresete mrežu rivala, da li ćete pokušati da ugrozite gol Engleza sa distance?

MN Press

Nemanja Gudelj

 

"Naravno, ako budem igrao i dođem do prostora za šut sa distance. Iskreno, lakše mi idu golovi sa distance. Spremni smo na sve, ako bude prilike za šut, ne razmišljam dva puta, to je sigurno". 

Iskusniji za jedno veliko takmičenje, da li se može očekivati bolja Srbija, nego u Kataru?

"Iskusniji smo dosta i imamo više nade u bolji uspeh nego u Kataru". 

Šta ste videli iz poraza Engleske protiv Islanda? 

"Utakmica protiv Islanda je pokazala da Engleska nije tim koji ne može da se dobije. Svako ko ima disciplinu, može da dobije bilo koga. Spremni smo za nedelju. Treniramo dobro. Taktički smo spremni, imamo odlične analize protivnika na dnevnom nivou", zaključio je Gudelj. 

Sve mečeve Evropskog prvenstva u fudbalu možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.