Srbija na EURO 2024

"Orlovi" upozoreni šta ne smeju sa sudijama na EURO: Viktor Kašai dao instrukcije srpskim fudbalerima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 14:02
fudbaleri i selektor reprezentacije Srbije slušaju sudijsko predavanje FSS
fudbaleri i selektor reprezentacije Srbije slušaju sudijsko predavanje

Dok se pripremaju za prijateljski meč sa Švedskom ove subote u Stokholmu (18.00, TV Arena 1 Premium), najbolji fudbaleri Srbije imali su pre polaska na sever specijalnog izaslanika Sudijske organizacije pri Evropskoj fudbalskoj federaciji, a Viktor Kašai im je iz prve ruke preneo kako će smeti da se ophode prema sudijama tokom predstojećeg kontinentalnog prvenstva u Nemačkoj. 

Na "predavanju", kom su prisustvovali i selektor Dragan Stojković sa saradnicima, Mitroviću, Tadiću, braći Minković - Savić, Kostiću i ostalima rečeno je da će tokom takmičenja arbitrima smeti da prilaze i s njima komuniciraju samo kapiteni, u našem slučaju Dušan Tadić ili neko od njegovih zamenika u slučaju da ga nema na terenu.

 

 

Ostali su na vreme upozoreni da im u slučaju da se ogluše o ovo pravilo, a pogotovo ako budu pokazivali nepoštovanje i neprimereno ponašanje prema deliocima pravde, sleduju žuti kartoni. Pa, neka vide da li im se isplate da gunđaju, prete, previše gestikuliraju, vuku za dres... 

Svaki od 24 nacionalna tima na EURo 2024 (14. jun - 14. jul) imao je ili će imati istu vizitu, a "orlovima" je "zapao" najmlađi sudija nekog finala Lige šampiona (2011. na meču Barselona - Mančester junajted), akter Mundijala 2010. u Južnoj Africi i učesnik nekoliko EURO, danas tehnički direktor za elitne sudija u FS Austrije. 

Prvenstvo polinje 14. juna i trajaće do 14. jula, a Srbija će prolaz u nokaut fazu tražiti u jakoj i zahtevnoj grupi sa ekipama Engleske, Danske i Slovenije.  U prvoj proveri "orlovi" su poraženi od Austrije u Beču.