Srbija na EURO 2024

Srbija 14. na listi kandidata za evropsku titulu: Engleska favorit broj 1

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2024 13:33
fudbalska selekcija Srbije solidno se kotira među pretendentima na evropski tron MN Press
fudbalska selekcija Srbije solidno se kotira među pretendentima na evropski tron

Ako se pita Opta, najbolja fudbalska reprezentacija Srbije ima određene šanse da prvi put u istoriji postane šampion Starog kontinenta, jer je proračunala da zauzima 14. mesto u redu kandidata za titulu na kraju Evropskog prvenstva u Nemačkoj., ovog i sledećeg meseca. 

Poznata sportska britanska analizička kompanija je svojim metodama utvrdila da Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić, Filip Kostić, braća Milinković-Savić, Andrija Živković, Veljko Birmančević i ostali izabranici s konačnog spiska selektora Dragana Stojkovića imaju jedan odsto šansi da prvi prođu kroz cilj. 

Optin superkompjuter prognozirao je da Srbija ima 23 odsto šansi za plasman u četvrtfinale UEFA EURO 2024, 9,2 odsto za probijanje do polufinala, a 3,5 odsto za odlazak u finalnu borbu. 

 

 

Sa istog mesta dolazi i procena da je protivnik naših momaka u grupnoj fazi, Engleska, prvi favorit EP sa 19,9 odsto šansi za osvajanje kontinentalnog šampionata, Francuska je druga sa 19,1, dok je Nemačka treća sa 12,4.

Na začelju kolone nalazi se reprezentacija Gruzije sa 0,1 odsto šansi da kao najbolja završi turnir koji počinje 14. juna i završava se 14. jula, a okupiće 24 tima, razvrstana u šest grupa. Srpski se nalazi u grupi C, zajedno s Englezima, Danskom i Slovenijom. 

"Orlovi" od 2000. godine čekaju nastup na kontinentalnoj smotri, a za isti će se pripremati i na dve prijateljske utakmice, večeras sa Austrijom (20.45, TV Arena 1 Premium) i 8. juna protiv Švedske (18.00).