Srbija na EURO 2024

Piksijevi "orlovi" sleteli u Beč: Srbija na mestu test meča sa Austrijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 16:18
fudbalski reprezentativci Srbije stigli u Austriju, gde sutra igraju sa domaćinom MN Press
fudbalski reprezentativci Srbije stigli u Austriju, gde sutra igraju sa domaćinom

Posle okupljanja i više treninga odrađenih u Beogradu, najbolji fudbaleri Srbije izmestili su se danas u Beč, gde su stigli zbog sutrašnjeg prijateljskog meča sa Austrijom (20.45, TV Arena 1 Premium).

Do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj (14. jun - 14. jul) ostalo je malo vremena, pa selektori imaju samo još nekoliko prilika da tempiraju formu, slože tim i skockaju taktiku za EURO.

 

 

Dragan Stojković će tako presek stanja igre "orlova" dobiti u austrijskoj prestonici, na stadionu "Ernst Hapel", vrovatno pred velikim brojem naših iseljenika u tom delu sveta, a onda i 8. juna protiv Švedske (18.00). 

Večeras će odraditi jedan trening na pomenutom stadionu, a šef stručnog štaba i neko od reprezentazivaca obratiće se pre toga lokalnim medijima i našim izveštačima u svojoj pratnji.  

Srbija će na EURO 2024 prvi put nastupiti od svog osamostaljenja 2006. godine, a poslednji put je deo evropske elite bila davne 2000. godine, na šampionatu organizovanom u Belgiji i Holandiji. 

Prolazak u nokaut rundu kontinentalnog takmičenja tražiće u duelima protiv jakih selekcija Engleske i Danske, te nepravično potcenjenog nacionalnog tima Slovenije.