WTA

Olga Danilović osvojila drugu titulu u karijeri! Beograđanka zablistala u Gvangdžouu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 10:26
Olga Danilović, srpska teniserka, pobednica finala turnira u Gvangdžouu Guliver
Olga Danilović, srpska teniserka, pobednica finala turnira u Gvangdžouu

Olga Danilović pobednica je ovogodišnjeg WTA turnira u Gvangdžouu, pošto je u jutrošnjem finalu bila bolja od Amerikanke Kerolajn Dolehajd - 2:0 (6:3, 6:1). Za svoju drugu titulu u najjačoj teniskoj konkurenciji!

Jedini trofej osvojila je 2018. godine u Moskvi, da bi trećim trijumfom nad pomenutom koleginicom u međusobnom skoru nadoknadila ono što je propustila u biti ili ne biti meču turnira u Lozani, pre dve sezone.

 

 

Beograđanka je u okršaj sa 101. ženskim reketom sveta, na turniru serije 500, ušla osokoljena osvajanjem nedavnog Čelendžeru u Kataloniji, kao i dobijenim mečevima u kineskom gradu - protiv Andrejeve, Pari, Savangkaeve i Sinjijakove.

Danas je prvi set dobila iskoristivši drugu set loptu, za drugi brejk u tom delu susreta. Prethodno je rivalki oduzela gem na njen servis za vođstvo od 3:2. U drugom setu je toliko briljirala, da je "počistila" Dolehajd, prepustivši joj samo jedan gem.

U pohodu na prvu šampionsku krunu na betonskoj podlozi i novi, rapidan napredak na rang listi, jer se posle ovog podviga približila Top 50 "belog sporta". U ovom trenutku drži rekordnu 86. poziciju u karijeri.