WTA

Olga Danilović napada WTA titulu u Kini: Siniakova "pogurala" Srpkinju u finale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.10.2024 13:56
Olga Danilović, srpska teniserka, finalistkinja turnira u Gvangdžuu Tanjug/AP Photo/Trevor Collens
Olga Danilović, srpska teniserka, finalistkinja turnira u Gvangdžuu

Olga Danilović plasirala se u finale turnira u Gvangdžouu i zadnjeg dana ove sedmice igraće za drugi WTA trofej u karijeri. Tako što joj je Katerina Siniakova, zbog povrede, predala meč pri rezultatu 1:1 i vođstvu od 4:3 Beograđanke u trećem.  

Prethodno su Srpkinja i Čehinja provele skoro dva i po sata na terenu, pre nego što je pala odluka ko će na mrežu sa boljoj iz preostalog okršaja Lusija Bronceti – Kerolin Dolhajd.

Ovo je treće WTA finale za 23-godišnju Olgu od kada se profesionalno bavi "belim sportom", a jedini tofej osvojila je još u julu 2018. godine u Moskvi, protiv Anastasije Potapove. U finalu 2022. u Lozani poražena je od Petre Martić.

Odlično je Olga počela duel protiv 48. igračice sveta i sa dva brejka pobegla na 3:0. Čehinja je zatražila pomoć medicinskog osoblja zbog vrtoglavice, ali uspela je da se konsoliduje, vrati i naniže četiri gema - 3:4.

Danilovićeva je u osmom gemu spasila dve brejk lopte i zaustavila nalet protivnice, međutim, Siniakova je ubrzo po treći put oduzela servis Danilovićevoj i posle 50 minuta razmene udaraca povela u setovima. 

 

 

U drugom činu borbe obe su bile sigurne na svoj servis, da bi naša predstavnica u sedmom gemu napravila taj mini preokret i krenula prema izjednačenju u setovima. Nije se zaustavljaka dok to nije i napravila. 

Idealno je Olga počela i odlučujući set i već u trećem gemu, pošto je oduzela servis Čehinji, međutim, Siniakova je znala da iskoristi greške rivalke i izbori rezultatski egal - 2:2. 

Međitim, Olga sada nije popuštala s koncetracijom, pa je u narednom gemu još jednom je napravila brejk, potom imala i dve vezane šanse da ga potvrdi, međutim, ponovo nije uspela…

Ali to nije bilo sve – 86. igračica sveta je u sedmom gemu treći puz uzastopno uzastopno oduzela servis Siniakovoj, koja je ubrzo zbog fizičkih problema morala da preda meč.

Ostaje pitanje da li će se gubitnica u singlu oporaviti do nedeljnog finala u konkurenciji parova.