WTA

Vemić se opredelio za mlađe snage. Srbija bez Olge Danilović napada Švajcarsku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 13:20
Dušan Vemić, selektor reprezentacije Srbije Teniski savez Srbije
Dušan Vemić, selektor reprezentacije Srbije

Selektor Bili Džin King kup reprezentacije Srbije Dušan Vemić odlučio se za mlade snage, koje će da se suprotstave Švajcarskoj u Plej-ofu BJKC 15. i 16. novembra u Bilu.

 

 

Na spisku za pomenuti meč neće biti najiskusnijih igračica  Olge Danilović, Aleksandre Krunić i Dejane Radovanović. Objasnio je selektor i zbog čega se odlučio da njih izostavi, a šansu pruži mlađim snagama. 

"Kada se govori o sastavu tima, neke iskusnije reprezentativke su izostavljene zbog umora i povreda, a izabrao sam sastav po tome što je Bili Džin King kup specifično takmičenje. Nekome odgovara, a nekome ne. Uvek tu ima i onog dela gde neko mora da juri poene za liste", rekao je Dušan Vemić, selektor reprezentacije Srbije. 

U timu su i dve debitantkinje Natalija Seić i Anja Stanković, iza kojih je dobra sezona, što je svakako uticalo na odluku Vemića. 

"Imamo dve debitantkinje Nataliju i Anju. One su mlađe teniserke koje su se najbolje pokazale, doduše na šljaci. Vidi se da su dobro odradile sezonu, beležile su i kvalitetne rezultate. Igrale su i dubl, što nama i te kako odgovara i vidim ih, ako budu zaigrale, najviše u igri parova. Kao peta putuje Katarina Jokić, jer sa njom u timu mogu da napravim i promenu na licu mesta. Nadam se da će sve biti zdrave i da neću biti primoran da pravim nove kombinacije u Švajcarskoj".

Mnogi smatraju da Vemić sa podmlađivanjem tima već sada pravi grupu igračica koje će moći da naprave korak dalje i vrate Srbiju u elitnu grupu takmičenja.

"Imamo još mladih teniserki, koji su opcija već za sledeću sezonu. Srećom, imamo iskusne igračice, za koje se nadamo da će pre svega biti zdrave i plejadu juniroki koje rezultatima nagoveštavaju da mogu da postanu deo tima i da počnu u bliskoj budućnosti da stiču iskustvo. Igranje za reprezentaciju je nezamenjivo iskustvo i ume puno da pruži u karijeri. Naša budućnost leži na spoju iskutva i mladosti. I verujem da će ta kombinacija biti jako dobra za srpski tenis", zaključio je Vemić.

Pobednik plej-of duela Švajcarska - Srbija zaigraće u aprilskim kvalifikacijama za Svetsku grupu Bili Džin King kupa.

Bili Džin King kup reprezentacija Srbije

Lola Radivojević
Datum rođenja: 2. januar 2005.
Singl: 180
Dubl: 475

Mia Ristić
Datum rođenja: 17. maj 2006.
Singl: 395
Dubl: -

Natalija Senić
Datum rođenja: 2. januar 2003.
Singl: 425
Dubl: 547

Anja Stanković
Datum rođenja: 13. jun 2005.
Singl: 436
Dubl: 495

Katarina Jokić
Datum rođenja: 19. april 1998.
Singl: 705
Dubl: 358