WTA

Sabalenka treći put u nizu osvojila turnir u Vuhanu: Baloruskinja se ozbiljno primakla Igi Švjontek na WTA listi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2024 17:35
Arina Sabalenka slavi pobedu u Vuhanu Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Arina Sabalenka slavi pobedu u Vuhanu

Beloruska teniserka Arina Sabalenka osvojila WTA turnir u Vuhanu, budući da je u finalu bila bolja pd Kineskinje Ćinven Ženg - 2:1 (6:3, 5:7, 6:3).

Susret druge i sedme igračie na WTA listi je trajao 180 minuta i navijači u Vuhanu su mogli da uživaju u majstorijama dve vrhunske teniserke.

 

 

Beloruska teniserka je dobila prvi set pošto je protivnici oduzela servis u šestom gemu, u drugom je viđeno čak pet brejkova, gde je Ženg bila bolja nakon što je u 12. gemu napravila brejk za izjednačenje u setovima.

Sabalenka je u trećem odlučujućem setu setu povela 3:0, potom je održavala prednost do kraja meča koji je završila sa brejkom i tako je došla do svoje treće uzastopne titule u Vuhanu i 17. u karijeri.

Arina Sabalenka je ovom pobedom drastićno smanjila zaostatak za najboljom teniserkom sveta Igom Švojntek koja će od ponedeljka, kada bude objavljena nova WTA lista imati svega 69 bodova više od nje.

To zapravo znači da je cilj koji je Sabalenka postavila sebi da godinu završi kao najbolja na svetu i te kako ostvariv i pred nama je velika borba između dve najbolje svetske teniserke.