WTA

Sabalenka i Pegula u finalu US Opena: Beloruskinja i Amerikanka dogurale do kraja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2024 08:00
Džesika Pegula, američka teniserka, plasirala se u finale US Opena Guliver/AP Photo/Adam Hunger
Džesika Pegula, američka teniserka, plasirala se u finale US Opena

Nadali su se američki ljubitelji tenisa da će u finalu ženskog singla na Otvorenom prvensvtu SAD bodriti dve domaće igračice, ali će ipak svim svim srcem navijati samo za svoju Džesiku Pegulu protiv Arine Sabalenke

Amerikanka je u svom polufinalu bila bolja od Karoline Muhove, tako što je u tri seta savladala Čehinju - 1:6, 6:4, 6:2. Prvi set dvosatnog meča pripao je potonjoj gubitnici, tako što je prošlogodišnja finalistkinja Rolan Garosa i 52. igračica sveta "pregazila" šestoplasiranu na WTA listi.

Delovalo je kao da Pegula ne može da se oporavi od šoka i nemoći, ali deilo se baš suprotno. Izrežirala je strašan preokret i stigla u poziciju da se bori za prvu Grend slem titulu u karijeri. Iako je rivalka imala 2:0 u drugom delu duela, jer je Džesika stabilizovala igru i u razmeni brejkova stigla do izjednačenja.

A, onda je rutinski dobila treći set, fenomenalnu formu potvrdila 15. pobedom u poslednjih 16 mečeva i otišla u osmi duel sa Sabalenkom, koja je prva prošla u polufnale, a sa preostalom protivnicom ima skor od 5:2 u trijumfima. 

Beloruskinja je lakše prošla do svog drugog vezanog finala US Opena, mada je drugi set devedesetominutnog susreta sa Amerikankom Emom Navaro bio nešto neizvesniji i duži - 6:3, 7:6 (2). 

S druge strane, domaća teniserka nije uspela da ponovi dobru igru iz Indijan Velsa iz marta meseca, kada je nanela Sabalenki poraz. Arina joj se revanširala već na Rolan Garosu, a noćas samo podebljala rezultataku osvetu. 

Duel je počeo razmenom brejkova, da bi ključni Sabalenka napravila u šestom gemu i krenula po vođstvo od 1-0. Do brejka u drugom stigla je u petom gemu, dok je u sedmom prokockala dve brejk šanse. U 10. je servirala za finale, ali je popustila i dozvolila brejk. U taj-brejku je već bila sigurnija i preciznija.