WTA

Džesika Pegula u četvrtfinalu US Opena: U Top osam i Karolina Muhova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 20:05
Džesika Pegula, američka teniserka, u četvrtfinalu US Opena Guliver/AP Photo/Julia Nikhinson
Džesika Pegula, američka teniserka, u četvrtfinalu US Opena

Džesika Pegula i Karolina Muhova ušle su četvrtfinale Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u tenisu. Prva je pred domaćim navijačima savladala Ruskinju Dijanu Šnajder, s 2:0 u setovma (6:4, 6:2), dok je Čehinja ispratila kući Italijanku Jasmin Paolini - 2:0 (6:3, 6:3).

Šesti nosilac Grend slema u Njujorku, Pegula, završila je posao za sat i 27 minuta, a 30-godišnjakinji iz SAD to je drugi plasman u osam najboljih na "Artur Ešu", odnosno ukupno sedmi takav na turnirima "velike četvorke". 

 

 

Sada joj sledi borba za polufinale US Opena u kojoj će se sastati sa boljom iz duela Švjontek - Samsonova Rusija. Muhova, pak, čeka pobednicu meča Voznijacki - Hadad Maija, pošto je drugu sezonu zaredom prebrodila prethodnu fazu. 

 

 

Čehinja je na kraju prošle sezone imala velikih problema sa zglobom, zbog kojeg je pauzirala dugo, pala sa osmog na 52. mesto, ali je uspela da se vrati. U današnjem susretu napravila je tri brejka, naspram Paolini koja je napravila samo jedan i na kraju je uspela da slavi.