WTA

Šuai Dženg od prošle godine nije dobila nijedan teniski meč: Neslavan rekord Kineskinje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2024 19:05
Šuai Džang, kineska teniserka, ima najviše vezanih poraza u Open eri Guliver
Šuai Džang, kineska teniserka, ima najviše vezanih poraza u Open eri

Ime Šuai Džang nema specijalnu težinu u svetu tenisa, ali je Kineskinja ipak "uspela" da bude upamćena. Nažalost, po rekordnoj seriji poraza na turnirima za profesionalne "reketašice".

Zvanje najpobeđivanije teniserke u Open eri "belog sporta" stekla je izgubljenim mečom sa Dajan Šnajder, u prvom kolu aktuelnog Mastersa u Sinsinatiju - 0:2 (1:6, 4:6).

Ne znamo kako teniserka sa Dalekog istoka vidi svoju situaciju, na koji način traži izlaz iz neviđene krize i kada će ugledati svetlo na kraju tunela, ali možemo misliti koliko joj je teško posle 22 luzerska WTA nastupa.

 

 

Džang je rekord počela da ispisuje još februara prošle godine, da bi u Sjedinjenim Američkim Državama prešišala cifru nekadašnjeg američkog tenisera Vinsa Spadea, koji je tu agoniju prošao od oktobra 1999. do juna 2000. godine. 

Da zlo bude veće, Šuai je u crnu rupu upala kao 22. teniserka sveta, ali je od januara 2023. padala i padala u singl poretku "reketašica", dok se nije survala sve do 689. mesta.

Posle brze eliminacije na pomenutom turnru klase 1.000 sledi joj još gora pozicija i teži, pre svega mentalni, zadatak da se uspravi i ponovo krene da dobija duele.