WTA

Veliki pad u formi Olge Danilović: Ispala sa turnira u Budimpešti u prvom kolu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2024 23:45
Posle Roland Garosa, Olga Danilović ne može pronaći željenu igru Guliver/AP Photo/Jean-Francois Badias
Posle Roland Garosa, Olga Danilović ne može pronaći željenu igru

Srpska teniserka Olga Danilović nije se plasirala u drugo kolo WTA turnira u Budimpešti, pošto je danas u prvom kolu poražena od Mađarice Ane Bondar rezultatom 7:6 (7:5), 6:4.

Meč je trajao dva sata i 14 minuta. Bondar je 98. teniserka sveta, dok je Danilović 150. igračica na WTA listi. Bondar će u drugom kolu turnira u Budimpešti igrati protiv Nemice Ele Zejdel.

Podsećamo, Olga Danilović je najavila kako bi ove godine mogla da nastupa u punoj snazi izvanrednim partijama na Rolan Garosu. Tamo je uspela da savlada nekoliko istaknutih teniskih imena značajno bolje plasiranih od naše teniserke, poput Danijel Kolins i Done Vekić. 

 

 

Ipak, kraj joj je došao u osmini finala, kada ju je u dva seta savladala Marketa Vudroušova. Od tada, Olga ne uspeva da dostigne željeni nivo tenisa, što se pokazalo i na Vimbldonu. 

Prevashodno naša teniserka nije ni uspela da se plasira na britanski Grend slem, da bi se u glavnom žrebu na kraju našla kao takozvani "laki luzer". Nažalost, radost nije potrajala, pošto ju je  tamo Anka Aleksija Todoni savladala u samo dva seta. 

Od tada je došlo do strmpoglavog pada naše najbolje igračice na WTA listi, s obzirom da se pre trenutnog 150. mesta nalazila čak 34 mesta više, tojest na 116 poziciji. Podsećamo da joj je najbolji plasman u karijeri do sada bio u junu 2023. godine, kada je bila na 96. mestu. 

WTA turnir u Budimpešti igra se za nagradni fond od 232.244 evra.