WTA

Krejčikova posle titule na Vimbldonu: Definitvno najlepši dan moje karijere i mog života

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 18:45
Barbora Krejčikov nije mogla da dođe do daha posle osvajanja Vimbldona Tanjug / John Walton/PA via AP
Barbora Krejčikov nije mogla da dođe do daha posle osvajanja Vimbldona

Češka teniserka Barbora Krejčikova osvojila je Vimbldon, pošto je danas u finalu pobedila Italijanku Jasmin Paolini rezultatom 6:2, 2:6, 6:4. Meč je trajao jedan sat i 58 minuta. 

Posle istorijske pobede, Krejčikova se obratila publici, evidentno uzbuđena. 

"Zdravo svima. Nemam sada reči, to je neobjašnjivo. Nerealno je. Definitvno najlepši dan moje karijere i mog života. Teško je objasniti šta osećam. Čestitam jasmim i njenom timu, bilo je sjajno finale. Borile smo se za svaku loptu. na kraju sam ja imala sreće. Ona je igrala finale i u Parizu, neverovatno je šta je uradila u kratkom periodu. jasmin, čestitam ti na tome", poručila je šampionka.

 

 

Poslednji gem bio je neizvestan, ali je Krejčikova izdržala.

"Samo sam govorila sebi da budem hrabra i da ako bude 5:5 da nastavim da se borim. Bio je jako težak meč, sjajno finale. Uživala sam mnogo. Srećna sam što stojim ovde i što upijam ovaj trenutak", dodala je Barbora.

Ovo je drugi Grend slem koji Krejčikova osvaja u singl konkurenciji. Prethodno se okitila titulom šampionke na Rolan Garosu. Takođe, tehnički se može reći da drugi put podiže trofej na Vimbldonu, s obziom da je u dublu već jednom osvajala britanski Grend slem 2018. godine

U dublo je još u dva navrata je osvajala i Rolan Garos, a takođe i Australijan open. Mora se napomenuti da je u konkurenciji dva igrača jednom stigla do tiule na US Openu.