WTA

Krejčikova je nova šampionka Vimbldona: Paolini pala u tri seta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 17:14
Velika pobeda Barbore Krejčikove krunisana je drugom Grend slem titulom u karijeri Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Velika pobeda Barbore Krejčikove krunisana je drugom Grend slem titulom u karijeri

Češka teniserka Barbora Krejčikova osvojila je Vimbldon, pošto je danas u finalu pobedila Italijanku Jasmin Paolini rezultatom 6:2, 2:6, 6:4. Meč je trajao jedan sat i 58 minuta.

Krejčikova je 32. teniserka sveta, dok je Paolini sedma igračica na WTA listi. Krejčikova je osvojila prvi set pošto je dva puta oduzela servis protivnici.

Paolini je u drugom setu napravila dva brejka i tako izjednačila na 1:1 u setovima. Iako je delovalo da je Čehinja pala u drugom setu, pokazala je izdržljivost i sjajnim nadmetanjem u poslednjem setu pružila publici spektakl vredan naziva finale Grend slema. 

 

 

Naime, treći set je doneo ubedljivo najviše uzbuđenja. U početku su obe teniserke čuvale svoj servis, ne dopuštajući protivnici da napravi željeni iskorak, koji bi za jednu značio trofej, a za drugu poraz. Ipak, pri rezultatu 3:3 u sedmom gemu, Krejčkova nekako uspeva da napravi brejk i tako stavi Italijanku u zaostatak. 

Usledio je nezgodan servis gem Čehinje, da bi potom i Paolini odbranila svoj servirs ali za veći uspeh nije imala snage. Paolini je u desetom gemu imala dve brejk lopte koje je Krejčikova uspela da spasi. Zatim je Krejčikova u istom gemu propustila dve meč lopte, da bi na kraju treću uspela da iskoristi.

Krejčikova je danas osvojila drugi grend slem u karijeri, pošto je 2021. godine bila podigla pehar na Rolan Garosu.