WTA

Marketa Vondroušova predala vimbldonsku titulu: Šampionka pala na prvoj prepreci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2024 16:06
Marketa Vondroušova, češka teniserka, eliminsana sa Grend slema Guliver
Marketa Vondroušova, češka teniserka, eliminsana sa Grend slema

Marketa Vondroušova već je ostala bez trona na Vimbldonu, jer je prošlogodišnja pobednica jedinog Grend slema na travi poražena u prvom kolu juče započetog turnira "velike četvorke". 

Nju je kući poslala 83. teniserka sveta Džesika Bouzas Maneiro i to prilično lako, u dva seta - sa 6:4, 6:2. Nije da se očekivalo od Čehinje da veže titule u Londonu, ali nije i da se dala predvideti ekspresna eliminacija. 

Čehinja ove godine muči muku s povredom, formom, privatnim problemima... pa je četvrtfinalistkinja poslednjeg Rolan Garosa tako doživela i da je zaustavi koleginica bez ijedne pobede u glavnom žrebu turnira serije 2.000 do danas.

 

 

U prvom setu doživela je dva brejka, već u uvodnom a onda i u sedmom gemu, dok je sama rivalki oduzela gem na njen servis u 4. gemu. U drugom delu duela bilaje još nesigurnija, sporija i nepreciznija, pa je protivnica sa tri brejka stigla do najvrednijeg trijumfa u karijeri.  

Vondrušova će posle ovoga ispasti iz Top 10 na WTA listi, a 21-godišnju Špankinju u drugoj rundi čeka bolja iz duela Buksa - Bogdan. Kao i skok u svetskom poretku ženskog singla. 

Svrgnuta vladarka ostaće upamćena i kao najbrže izbačena šampionka u poslednjih tri decenije tenisa u Londonu.