WTA

Danilovićeva eliminisana na startu Vimbldona od mlade Rumunke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2024 15:06
Olga Danilović neće pamtiti po dobrom debi na Vimbldonu Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias
Olga Danilović neće pamtiti po dobrom debi na Vimbldonu

Olga Danilović neće po dobrom pamtiti debi na glavnom turniru Vimbldona jer je u prvom kolu eliminisana od mlade Rumunke Ankle Aleksije Todni 0:2 (5:7, 1:6).

Srpska teniserka je često prava lavica na terenu, za nju nema predaje, izgubljenog gema, seta, meča. Ali, često sama upadne u "žute minute" i prokocka naporom stečeno. Tako je nekako tekao njen prvi meč na Vimbldonu u karijeri.

Mlada Rumunka Anka Aleksa Todoni (142. na WTA) je igrala dosta dobro, napravila je brejk za vođstvo od 3:1, vodila i 5:2... I nije se predavala Danilovićeva, uspela je da dobije tri naredna gema, uspela ja da spasi dve set lopte rivalke i dođe do egala. Međutim, srpska teniserka je stala, Rumunka je dobila gem na svoj servis, a onda napravila i brejk za osvajanje prvog seta 7:5.

Pod utiskom tog pada krajem prvog seta, Danilovićeva je ponovo bila u zaostatku tri gema (0:3) i nije ovog puta reagovala kao u prvom setu. Odlično je servirala Todonijeva, sva početna tri servis gema je dobila bez izgubljenog poena. Demoralisala se Srpkinja, izgubila je drugi set 1:6 za samo pola sata.

Rumunka će u drugom kolu igrati protiv bolje iz duela Koko Gof i Karoline Dolihajd.