WTA

Veliki skok Olge Danilović na WTA listi: Iga Švjontek je prva i nikome ne dozvoljava da joj se približi

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.06.2024 10:34
Iga Švjontek pozira sa peharom Rolan Garosa Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
Iga Švjontek pozira sa peharom Rolan Garosa

Dobre partije Olge Danilović na tek završenom Rolan Garosu su donele rezultat i najbolja srpska teniserka je napredovala 18 pozicija na najnovijoj WTA listi, koja je objavljena danas i trenutno zauzima 107. mesto sa 698 bodova.

Drugorangirana srpska teniserka Natalija Stevanović nazadovala je za četiri mesta i trenutno je 186. igračica sveta i na kontu ima 405 poena, dok je  Dejana Radanović 251. teniserka sveta sa 291 bodom.

Poljakinja Iga Švjontek se i dalje ubedljivo nalazi na prvom mestu WTA liste sa 11.695 bodova. Švjontek je pre dva dana odbranila titulu na Rolan Garosu, pošto je pobedila Italijanku Jasmin Paolini 6:2, 6:1.

Amerikanka Koko Gof je napredovala za jedno mesto i trenutno je druga teniserka sveta sa 7.988 bodova, dok je Beloruskinja Arina Sabelenka pala na treću poziciju sa 7.788 poena.

Potom slede Kazahstanka Elena Ribakina, Amerikanka Džesika Pegula i Čehinja Marketa Vondrušova, Jasmin Paolini je posle plasmana u finale Rolan Garosa napredovala za osam pozicija i sada je sedma igračica sveta.

U prvih 10 najboljih teniserki sveta nalaze se još Kineskinja Ćinven Dženg, Grkinja Marija Sakari i Uns Džabir iz Tunisa.