WTA

Bez iznenađenja u finalu Rolan Garosa: Švjontek savladala Paolini za petu Grend slem titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2024 16:21
Iga Švjontek je osvojila treću uzastopnu titulu na Rolan Garosu Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias
Iga Švjontek je osvojila treću uzastopnu titulu na Rolan Garosu

Prva teniserka sveta, Iga Švjontek nije dozvolila iznenađenje u finalu Rolana Garosa. Poljakinja je nakon 68 minuta igre slavila protiv Džasmin Paolini 2:0, po setovima 6:2, 6:1.

Ovo je bila peta Grend slem titula za Švjontek, a ukupno četvrta titula na turniru u Parizu. Pre toga je bila pobednica 2023, 2022, i 2020. godine.

Poljska teniserka je nešto lošije ušla u meč i već u svom drugom servis gemu dozvolila protivnici brejk prednosti. Ipak, Švjontek je odmah uzvratila i oduzela servis italijanskoj teniserki. Šta više, usledila je serija od pet uzastopnih osvojenih gemova Poljakinje, te je bez većih problema došla do prvog seta.

 

 

Ta serija je nastavljena i u drugom setu gde je Švjontek dominirala protiv Paolini. Nije puno vremena prošlo, a na semaforu je stajalo 5:0 u drugom setu u korist prve teniserke sveta. Italijanka je uspela da se upiše na semafor na kraju i smanji na 5:1, ali je Poljakina nakon toga bez problema osvojila svoj servis gem i stigla do pete Grend slem titule u karijeri.