WTA

Švjontek će ponovo braniti titulu na Rolan Garosu: Gof pala posle dva seta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 17:19
Poljska teniserka, Iga Švjontek plasirala se u finale Rolan Garosa Tanjug/AP Photo/Christophe Ena, File
Poljska teniserka, Iga Švjontek plasirala se u finale Rolan Garosa

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se u finale Rolan Garosa, pošto je danas u polufinalu pobedila Amerikanku Koko Gof sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4), posle jednog sata i 37 minuta borbe. Poljakinja je najbolja teniserka sveta, dok je Gof treća na WTA listi.

Ovo je bio 12. međusobni duel poljske i američke teniserke, a 11. trijumf Švjontek, koja brani titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske. Poljskoj teniserki će ovo biti treći nastup u finalu Rolan Garosa, a zanimljivo je što do sada, kada god bi se našla u odlučujućem meču, svaki put je pobeđivala. Švjontek ima tri titule sa Grend Slema u prestonici Francuske, a sada će i braniti prošlogodišnju titulu. Pre toga osvajala je turnir 2022. i 2020. godine.

Guliver/AP Photo/Thibault Camus

Poljska teniserka, Iga Švjontek

Pored tri Rolan Garosa, osvojila je i jedan US Open 2022. godine. 

Što se njene protivnice tiče, jedina Grend Slem titula joj pripada sa turnira u Americi, iz 2023. godine. Takođe, ovo joj je bio drugi najbolji plasman u Parizu, pošto je 2022. upravo izgubila od Švjontek u finalu. 

Švjontek će u finalu Rolan Garosa igrati sa pobednicom meča između Italijanke Jasmin Paolini i Ruskinje Mire Andrejeve, koji je počeo od 17.10 časova Koja god da prođe u finale, teško da će se moći smatrati favorizovanom teniserkom protiv Poljakinje u sjajnoj formi. Finale Rolan Garosa biće odigrano u subotu od 15 časova.