WTA

Senzacija ruske tinejdžerke: Andreeva izbacila Sabalenku u četvrtfinalu Rolan Garosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 19:49
Mira Andreeva Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias
Mira Andreeva

Ruska teniserka Mira Andreeva je savladala Arinu Sabalenku u četvrtfinalu Rolan Garosa 2:1 (6:7, 6:4, 6:4) i za finale će se boriti protiv Italijanke Jasmin Paolini. Kapacitet 17-godišnje Ruskinje iz Krasnojarska bila je poznata i Sabalenki, ali malo ko je očekivao da će svetski broj dva i uz Igu Švjontek favorit ispasti u ovoj fazi drugog Grend Slema.

Sabalenka je dobila prvi set i to na mišiće u taj-breku 7:6 (7:5) i tu se već videlo da je Andreeva u sjajnom ritmu. I u durgom setu se nastavilo sa brejkovima na obe strane, s tim što je 34. igračica na WTA listi to učinila tir puta za izjednačenje u setovima 6:4.

 

 

Isksunija Sabalenka je imala prednost u sva tri seta, povela je 3:2 uz brejk, ali je Andreeva odmah uzvarttila i onda u 10. gemu ispisala istoruiju i svoj najveći teniski uspeh. Imala je Sabalenka 30:0, ali je Andreeva pritiskala, ispustila je prvu, ali nije i drugu meč loptu.

 

 

U polufinalu će ili 17-godišnja Andreeva ili 28-godišnja Italijanka Jasmin Paolini napraviti najveći uspeh u karijeri i boriti se za titulu na Grend Slemu.