WTA

Zbog ovakvih mečeva treniram: Olga Danilović "ne zna" tajnu senzacionalnog preokreta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 14:40
Olga Danilović, srpska teniserka, oduševljena novom pobedom u Parizu Guliver
Olga Danilović, srpska teniserka, oduševljena novom pobedom u Parizu

Toliko puta je Olga Danilović bila "na konopcima" tokom meča trećeg kola Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, ali se kao Feniks svaki put dizala iz sopstvenog pepela i na kraju posle "metlanje" Done Vekić u prvom setu kroz pakao taj-brejka trećeg došla do osmine finala Rolan Garosa.

Kraj neverovatnog duela sa bolje rangiranom Hrvaticom na WTA listi Srpkinja je dočekala u suzama radosnicama, izmorena neverovatnom borbom i ogromnim trošenjem, jer je nepun dan ranije satima lomila otpor još većeg favorita Danijel Kolins. 

"Ne znam šta da kažem. Nemam reči. Hvala mnogo svima na podršci tokom ovog meča... Uživam ovde mnogo, ne znam ni kako sam pobedila u ovom meču, mnogo puta sam zaostajala… Toliko sam srećna, samo želim da vam kažem hvala - vi ste teniska zemlja, toliko pauza zbog kiše, a i dalje ste tu", obratila se naša teniserka publici u Parizu.

Neposredno posle grandiozne pobede izrekla je još nekoliko upečatljivih i pre svega iskrenih rečenica. 

"Volim da igram ovde, bila sam u trećem kolu prošle godine. Obožavam šljaku, obožavam Pariz, ovo mi znači sve na svetu. "Juče sam tako kasno završila, znala sam da moram da se saberem koliko god je moguće, da spavam. Zbog ovakvih mečeva i ovakvih trenutaka i treniram. U tenisu se nekada i pati, to je deo ovog sporta", poručila je Olga.