WTA

Maestralna Olga Danilović jača od Done Vekić i umora: Srpkinja nastavila da blista na Rolan Garosu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 14:20
Olga Danilović, srpska teniserka, Guliver
Olga Danilović, srpska teniserka,

Neverovatna Olga Danilović uspela je da nastavi svoju tenisku bajku na ovogodišnjem Rolan Garosu, jer je našla način da izađe na kraj sa Donom Vekićem i ogromnim umorom, akumuliranim od dugog i pre nepuna 24 sata završenog meča sa 10. reketom sveta Danijel Kolins - 2:1 (0:6, 7:5, 7:6). 

Ceo prvi set tražila je pravu igru i ritam, odnosno potrebnu energiju, što je Hrvatica iskoristila da za nepunih pola sata razmene udaraca iskorači ka eliminaciji Srpkinje. Brejkovima u 1, 3. i 5. gemu ubila je sav entuzijazam protivnici.

Međutim, nije Beograđanka od "šećera", čim je došla sebi i namestila ruku krenula je da pruža snažan otpor na terenu "Simon Matje" u Parizu. Uspešna kvalifikantkinja Otvorenog prvenstva Francuske držala je egal sve do 12. gema, kada je jedinim brejkom u tom delu susreta vratila borbu na početne pozicije. 

 

 

Treći je doneo nastavak žestoke borbe. Vekić je prva napravila brejk, za 1:0, a onda je Olga (125) bolje rangiranoj rivalki (40) oduzela gemove na njen servis za 3:3, 5:5 i 6:6. Na žalost, u međuvremenu je Hrvatica na isti način slavila u 9. i 11. gemu, pa je pobednica morala biti odlučena taj-brejk dramom. 

I tu je zvezda Danilovićeve zablistala punim sjajom! Iako je u jednom trenutku gubila s ogromnih 2:6 stegla je ruku i smirila misli, taman toliko da napravi preokret i stigne do svog najboljeg pariskog plasmana u karijeri. A, kada tako igra onda je sve moguće, pa i u osmini finala jednog turnira serije 2.000.