Novak Đoković

Alkaraz teškom mukom dobio meč na Hopman kupu, dok Đoković odmara u Dubrovniku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2023 21:50
Alkaraz teškom mukom dobio meč na Hopman kupu, dok Đoković odmara u Dubrovniku Guliver

Pet dana posle njihovog duela u finalu Vimbldona, svrgnuti teniski kralj Londona, Novak Đoković, uživa u životu bez tenisa dok novi šampion Grend slema na travi, Karlos Alkaraz, igra na Hopman kupu. 

Kao što je više puta najavio, Srbin će do kraja svoje impozantne karijere više uživati u slobodnom vremenu nego pre, a u ATP turu biće fokusiran na nastupe na najvećim turnirima, kako bi pokušao da podeblja rekord u njihovom osvajanju

Tako je najveći teniser sveta svih vremena nekoliko dana sa porodicom proveo u Crnoj Gori, da bi danas jahtom stigao do Dubrovnika. I, naravno, odmah privukao ogromnu pažnju meštana, turista i hrvatskih medija. 

Izveštači sa lica mesta nisu uspeli da saznaju do kada ostaje u bivšoj jugoslovenskoj republici, a ono što je od ranije poznato jeste da će ove godine moći da učestvuje na US Openu, krajem sledećeg meseca i početkom septembra, kao i da će se za zadnji sezonski Grend slem pripremati na Mastersu u Sinsinatiju, čiji početak je zakazan za 13. avgust. 

 

 

Dok 36-godišnji Beograđanin uživa u čarima letnjeg vremena, više od deceniju i po mlađi Španac danas je počeo učešće na Hopman kupu, tj. takmičenju muško-ženskih nacionalnih timova. I jedva prošao u drugo kolo, jer tek u trećem setu eliminisao Davida Gofana.

Nekada mnogo bolje plasirani na ATP listi, a danas 111. reket sveta, dobio je prvi deo meča sa vodećim u svetskom singl poretku - 6:4, a u druga dva pružio snažan otpor - 4:6, 6:7.