Novak Đoković

Novak verovatno gleda moje mečeve, kontroliše sve što radim: Karlos Alkaraz o međusobnom trkanju sa Đokovićem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2023 18:48
Novak verovatno gleda moje mečeve, kontroliše sve što radim: Karlos Alkaraz o međusobnom trkanju sa Đokovićem Tanjug/AP Photo

Dan posle Novaka Đokovića u drugo kolo Vimbldona prošao je i Karlos Alkaraz, koji je u tri seta pobedio Žeremija Šardija. Prva dva je dobio bez ikakvih problema, dok je u mnogo stariji i daleko slabije rangirani rival dobio i iskoristio priliku da uzme brejk vodem reketu sveta u ovom trenutku. 

Svestan nekih današnjih "grešaka u koracima", dvadesetogodišnji Španac priznao je da neke stvari mora u hodu da popravlja, ali i ponovio svoje visoke ambicije na svakom turniru, pa i na Grend slemu u Londonu.

"Da osvojim turnir. To je glavni cilj. Imam mnogo samopouzdanja. Moram da ostanem fokusiran. Ako niste fokusirani jedan gem, kao što se meni desilo u trećem setu, dogodi se brejk. To je nešto što moram da prevaziđem u svojoj igri ovde na travi", bez uvijanja je konstatovao Alkaraz. 

 

 

Posle meča, osvajač poslednjeg US Opena odgovarao je na brojna novinarska pitanja, a deo njih ticao se rivalstva sa Srbinom, s kojim se već neko vreme smenjuje na tronu ATP liste. 

"Verovatno on gleda moje mečeve, kontroliše sve što ja radim. Verovatno to radi. Ali ne osećam da je 100 odsto fokusiran na moju igru, moje mečeve. Gledam njegove duele, naravno, ali ne ceo meč", iskren je Karlos.

U poslednjem duelu dva vodeća reketa sveta, Đoković je slavio u polufinalu Rolan Garosa. Alkaraz je pružao otpor koliko je mogao, ali je na kraju posustao. 

"Glavni razlog grčeva u polufinalu je bila napetost koju sam imao protiv Novaka. Siguran sam da je iskustvo zaista važan deo. Mislim da sam mnogo naučio za sledeći meč protiv Novaka. Bolje ću se nositi sa pritiskom. Sve što pričam sa Huanom Karlosom je to, pritisak, napetost. Ne mogu da igram sa tenzijom. Kao što sam rekao, biće drugačije drugi put", samouveren je Alkaraz.