Novak Đoković

Želeo sam da mu tražim da mi potpiše majicu, Đoković nije svestan koliko utiče na nas: Pedro Kaćin fasciniran svojim "dželatom"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2023 17:32
Želeo sam da mu tražim da mi potpiše majicu, Đoković nije svestan koliko utiče na nas: Pedro Kaćin fasciniran svojim "dželatom" Guliver/AP Photo/Kin Cheung

Novak Đoković opravdao je ulogu apsolutnog favorita u meču sa Pedrom Kaćinom, a sa Vimbldona eliminisani Argentinac presrećan je što ga je žreb uopšte spojio sa osvajačem rekordna 23 Grend slema i, po svim drugim parametrima, najboljim teniserom sveta svih vremena. 

Šta više, 67. reket sveta nije se ustručavao da prizna ličnu fascinaciju braniocem titule na turniru serije 2.000 u Londonu. 

"Đoković je uradio mnogo za tenis, i to ne samo za sebe, već i za nas koji igramo protiv njega, ali i naše porodice. Svi smo veoma zahvalni Novaku. Želeo sam da ga pitam da mi potpiše majicu, ali nisam želeo previše da insistiram. On je sve nas toliko naučio, podigao je nivo. Brojevi ne lažu – Novak je najveći svih vremena. Spektakularno je što i u našem sportu postoji neko ko je na nivou Mesija i sličnih. Novak igra i pobeđuje, ali ni ne sanja koliko utiče na živote svih nas – njegovih protivnika. Tako je uticajan. Lično, ja sam mnogo radio kako bih dobio tu priliku", rekao je Kaćin u čijoj karijeri stoji prazna kolona sa takmičenjima sa kojih je odneo pobednički pehar.

"Gaučosu" je i pre izlaska na teren bilo jasno da nema šta da traži protiv Srbina, što je rekao i najbližoj okolini. 

"Ljudi su mi pre meča govorili samo da uživam protiv Đokovića. Ja sam im odgovorio da ću sigurno da uživam jer je nemoguće da ga pobedim. Svi su me pitali "Kako to nemoguće?" Rekli su da ništa nije nemoguće. Ja sam se setio meča sa Aleksanderom Zverevom, koji sam imao na Indijan Velsu. Tu sam igrao užasno, nisam nimalo uživao. Protiv Novaka sam rešio da ne posrnem i da igram, da osetim teren. Nisam jurio pobedu, ali sam malo više verovao u sebe. Na kraju meča sam mu na mreži rekao da su to bila najbolja dva sata u mojoj teniskoj karijeri i zahvalio sam mu se na svemu", kazao je teniser iz Kordobe.

 

 

Ostaje da se vidi kakav će otpor Đokoviću pružiti sledeći rival u liku Australijanca Džordana Tompsona, 70. igrača na ATP listi, kom je trebalo tri i po sata da savlada Amerikanca Brendona Nakašimu