Novak Đoković

Đokovića u ovom trenutku može da pobedi samo on sam: Barbara Šet veruje u Novakov trijumf u Londonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 15:17
Đokovića u ovom trenutku može da pobedi samo on sam: Barbara Šet veruje u Novakov trijumf u Londonu Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković glavni je favorit za osvajanje Vimbldona koji u ponedeljak, 3. jula startuje u Londonu i u ovom trentku ne postoji teniser koji može da ga ugrozi, kaže nekadašnja austrijska teniserka Barbara Šet.

Bivša sedma igračica na WTA listi, koja se posle profesionalne karije bavi novinartsvom, uverena je da će Nole i ove godine ostati nepobeđen u glavnom gradu Engleske, gde je poslednji Gren slem poraz doživeo još 2017. godine.

"Gledajući kako Novak igra ove godine, znajući koliko voli da igra u Londonu, kako se snalazi na travi i imajući u vidu sve njegove rezultate koje je ostvario na Vimbldonu, sasvim sam sigurna da je on najveći favorit da i ove godine osvoji titulu. On nema slabe tačke, toliko je dominantan i mislim da mu je u ovom trenutku najveći protivnik u svetu tenisa on sam", rekla je Šet i dodala:

"Sećamo se svi kako je pre nekoliko godina pao pod pritiskom i izgubio od Danila Medvedeva u finalu US opena, čime je propustio priliku da osvoji 'kalendraski slem'. Mislim da je sada još više sazreo, pokazao je to i kroz sve one izazove koje je imao tokom pandemije koronavirusa i zaista mislim da je jači nego ikada. Kako fizički tako i mentalno".

Austrijanka je naglasila da veruje kako će Novak i naredne godine nastviti svoju dominaciju u muškom tenisu, odsnono da će osvojtii još nekoliko Gren slem titula.

"Nemam dilemu da će on osvojitii 24. Gren slem titulu. Ima priliku da još više pomeri granicu, postavineke nove rekorde i on će to učiniti, jer izgleda sveže i odmorno. Ne vidim ko može da ga zaistavi na 'njegovom' Vimbldonu, osim eventualno neke povrede, a nadamo se da se to neće dogoditi. Gledaćemo još dugo njegove uspehe", rekla je Barbara.