Novak Đoković

Kirjos o finalu Vimbldona sa Novakom: Ne žalim, izgubio sam od najvećeg svih vremena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2023 20:12
Kirjos o finalu Vimbldona sa Novakom: Ne žalim, izgubio sam od najvećeg svih vremena Guliver/Imago Sports

Prošlogodišnji finalista Vimbldona Nik Kirjos izneo je utiske pred početak jedinog grend slem turnira na travnatoj podlozi, koji je na programu od 3. do 17. jula. Australijanac je prethodne sezone stigao do poslednjeg stepenika, ali je u odlučujućem meču izgubio od Novaka Đokovića, pa se za početak osvrnuo na poraz od srpskog tenisera, koji će u Londonu juri 24. grend slem trofej u karijeri, a ujedno i osmu titulu na turniru.

Australijanac je izgubio u četiri seta, iako je prvi došao do prednosti. Novak je u nastavku meča pronašao svoju igru i zahvaljujući odličnom riternu u potpunosti neutralisao najjače oružje momka iz Kanbere, a to je bez sumnje njegov servis, sa kojim je i došao u situaciju da se bori za titulu.

"Bio sam kraći za tu jednu pobedu ali nisam tužan kad kažem da sam izgubio od najvećeg igrača svih vremena, jer sam mu dao dobar meč. Biće lepo ponovo kročiti na isto mesto, znam da će biti dosta medijske pažnje zbog toga. Da vidimo kako će biti", rekao je Kirjos.

Iako je prošle godine ostvario veliki uspeh, imajući u vidu da je prvi put u karijeri stigao do finala nekog gren slem turnira, Kirjos ističe da se ne nalazi pod pritiskom rezultata ove sezone. 

"Mislim da će mi to iskustvo iz prošle sezone pomoći, činjenica da sam već ostvario dobar rezultat ovde i da poznajem uslove na Centralnom terenu veoma dobro. Znam šta je potrebno da bih bio uspešan. Nema pritiska na meni. Znam da će ljudi reći da jednom kad postigneš rezultat, počinje u pritisak. Za mene je sasvim suprotno. Kada sam osvojio turnir i igrao dobro, sasvim je suprotno. To je kao da ste se dokazali i možete da se opustite i zabavljate se."

Plan mu je da se opusti i da uživa na terenu.

"Iskreno, ne moram ništa da dokazujem. Pobeđivao sam zaista sjajne igrače, osvajao velike turnire, igrao grend slem finale, osvojio trofej u dublu. Zato i radite ovo. Jednostavno možete da se zabavljate i uživate u svemu", zaključio je Kirjos.

Odlukom žreba, Novak Đoković će na startu turnira odmeriti snage sa Pedrom Kačinom, 67. teniserom sveta iz Argentine. U Đokovićevoj polovini žreba nalaze se takođe i Kasper Rud, Andrej Rubljov i Janik Siner, dok su sa druge strane kostura igrači poput Karlosa Alkaraza, Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa i Holgera Runea.