Novak Đoković

Drama pred Vimbldon, Iga Švjontek odustala od turnira u Nemačkoj zbog trovanja hranom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2023 16:19
Drama pred Vimbldon, Iga Švjontek odustala od turnira u Nemačkoj zbog trovanja hranom Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Najbolja teniserka sveta i ujedno glavni favorit na Vimbldonu Iga Švjontek povukla se sa turnira u nemačkom Bad Homburgu zbog potencijalnog trovanja hranom, čime je nastup na gren slem takmičenju u Londonu, dovela u pitanje.

Da nevolja po Švjontekovu bude veća, groznica i stomačni problemi sa kojim se suočava poljska teniserka stigle su u jako nepovoljnom trenutku, tri dana pred početak Vimbldona, gde titulu u ženskoj konkurenciji brani Elena Ribakina.

"Veoma mi je žao, ali moram da se povučem sa današnjeg meča. Iza sebe imam nemirnu noć zbog temperature i mogućeg trovanja hranom. Danas nisam u mogućnosti da nastupim i moram da se brinem o sebi. Nadam se da ću uskoro biti dobro. Vaša podrška u Bad Homburgu je bila neverovatna, hvala", napisala je Iga na Tviteru.
 

Inače, Švjontekova je danas od 14:30 časova trebala da se sastane sa Lucijom Bronzeti u meču za finale. Ali, je Poljakinja ipak odlučila da se sačuva za Vimbldon, gde će 24. grend slem trofej u muškoj konkurenciji juriti Novak Đoković.

Srpski teniser postavljen je za drugog nosioca na turniru i na startu takmičenja odmeriće snage sa Pedrom Kačinom, 67. igračem sveta iz Argentine.