Novak Đoković

Šanse se ne menjaju, dolazi i Đoković: Karlos Alkaraz daje prednost Srbinu za osvajanje Vimbldona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2023 18:57
Šanse se ne menjaju, dolazi i Đoković: Karlos Alkaraz daje prednost Srbinu za osvajanje Vimbldona Tanjug/AP Photo

Karlos Alkaraz od danas je opet prvoplasirani na ATP listi, jer je fantastični Španac osvajanjem turnira u Kvinsu ponovo svrgnuo najvećeg tenisera sveta svih vremena, Novaka Đokovića. 

Da stvar bude lepša za dvadesetogodišnjaka sa Pirineja, na vrh ga je vratio prvi trofej na travi u kratkoj, ali već izuzetnoj karijeri pobednika prošlogodišnjeg US opena. I to baš uoči Vimbldona. 

"Veoma mi znači što mogu da igram dobro i na travi. Čast je biti četvrti Španac koji je osvojio ovaj turnir, posebno jer su ga osvajale teniske legende. Videti svoje ime pored velikih šampiona je čast", kazao je Alkaraz, za čiji pojam je Đoković bio i ostao glavni kandidat za titulu na Vimbldonu. 

"Šanse na Vimbldonu se ne menjaju, jer Novak dolazi takođe. Ipak, sada se osećam bolje nego pre nedelju dana i to je očigledno. Povratak prvog mesta mi daje dodatnu motivaciju i smopouzdanje, ali to se ne bi promenilo mnogo ni da sam drugi na ATP listi".

Ovogodišnji turnir serije 2.000 na travi kreće 3. jula, a Karlos ga vidi kao veliku priliku da dodatno pojača svoju poziciju u "belom sportu". 

"Odlazak na Vimbldon kao broj jedan za mene je veoma važan, ali i neverovatan. To ne bi bilo moguće bez podrške svih ljudi iz mog okruženja tokom poslednjih nedelju dna. Nisam baš dobro počeo turnir, morao sam da prilagodim kretanje, ali bila je to impresivna nedelja. Osetio sam mnogo energije, ovakav dolazak na Vimbldon je veoma dobar", reči su ekstremno talentovanog i ambicioznog Španca. 

Alkaraz je od početka godine bio šampion turnira u Buenos Ajresu, Indijan Velsu, Barseloni, Madridu i sada Kvinsu.