Novak Đoković

Egzibiciono zagrevanje za Vimbldon: Novak Đoković prihvatio poziv sa revijalnog turnira u Londonu, na koji dolazi i Alkaraz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2023 16:20
Egzibiciono zagrevanje za Vimbldon: Novak Đoković prihvatio poziv sa revijalnog turnira u Londonu, na koji dolazi i Alkaraz Tanjug/AP Photo

Posle osvajanja Rolan Garosa i postavljanja istorijskog rekroda u broju osvojenih Grend slemova u muškom singlu (23), Novak Đoković najavio je višenedeljnu pauzu sve do sledećeg turnira serije 2.000, ali je ipak odlučio da odigra jedan turnir pre Vimbldona (3 - 16. jul). 

I to revijalne prirode, jer je prihvatio poziv organizatora "Đorđo Armani tenis klasik" teniskog okupljanja u delu Londona poznatog kao Harlingem. Reč je o egzibiciji staroj 27 godina, sa mnogo slavnih aktera u prošlosti, s početkom 27. juna i završetkom 1. jula. 

 

 

I ovog puta će prodefilovati vrhunski igrači, jer je osim učešća najvećeg tenisera sveta svih vremena potvrđen dolazak drugog reketa sveta Karlosa Alkaraza (Španija), finaliste minulog Rolan Garosa, Kaspera Ruda (Norveška) i Holgera Runea sa šestog mesta na ATP listi (Danska).

Tu su još Fransis Tijafo (10, Sjedinjene Američke Države), Kameron Nori (13, Engelska), Aleksandar Zverev (22, Nemačka), Dominik Tim (89, Austrija), Stan Vavrinka (86, Švajcarska), Luka van Eš (75, Francuska) i Jirži Lehečka (36, Češka).