Novak Đoković

Novak mi poslao poruku, ne lažem: Srbija ponosna na Nikolu Jokića, a on na podršku Đokovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2023 08:23
Novak mi poslao poruku, ne lažem: Srbija ponosna na Nikolu Jokića, a on na podršku Đokovića Tanjug/AP Photo

Od ranije je poznato da su svetski, a naši Titani sporta, Nikola Jokić i Novak Đoković podrška jedan drugom, da se rado viđaju kada im obaveze to dozvole i nesebično raduju uspesima onog drugog. 

Znaju to i mediji, pa ih neretko pitaju o posebnim relacijama dvojice zemljaka, kao što je to bio slučaj posle Denverovog gostujućeg trijumfa u finalnoj seriji NBA lige, posle kog Jokić i Nagetsi vode sa velikih 3:1. 

"Poslao mi je poruku! Ne lažem vas, ozbiljan sam. Poslo mi je poruku. On je neverovatan. Velika je čast što predstavlja Srbiju. Svi smo srećni zbog njega i zbog prilike da uradi nešto neverovatno", uz širok osmeh se Jokić pohvalio da je Novak mislio na njega i posle izbacivanja Karlosa Alkaraza sa Rolan Garosa, za novo Grend slem finale. 

Đoković se nalazi u Parizu, ali zato se Bogdan Bogdanović posle kraćeg odmora u Evropi vratio u Sjedinjene Američke Države, da uživo isprati Denverov istorijski let ka tituli. 

"On mi je dobar prijatelj. Pomogao mi je od prvog dana kada sam došao u Ameriku. Na prošloj utakmici je bio Nikola Vučević. Drago mi je što imam prijatelje i porodicu na tribinama."

 

 

Zbog problema sa faulovima, gorostas iz Sombora nije imao ful minutažu na poslednjoj utakmici, ali je svim srcem bodrio saigrače, uveren da mogu do trijumfa. Isto misli i o krajnjem epilogu borbe sa rivalom sa Floride. 

"Imamo još jednu utakmicu da pobedimo. Najviše mi se dopalo što se nismo opustili. Svaka utakmica protiv Majamija je teška. Kontrolisali smo veći deo ovog meča. Imali su nalete kada su prilazili, ali i tu smo iskontroilisali. Znamo kako se Majami oseća i kakav im je mentalni sklop, sigurno nećemo da se opuštamo u narednom meču".

U noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu dao je 23 poena, zabeležio 12 skokova i upisao četiri asistencije, ali nije zadovoljan postignutim, jer obično napravi više na parketu. 

"Pa i nije neka statistika iskreno... Ne znam šta da kažem", preskroman je Jokić, bez čijeg blistavog uma i neverovatnog osećaja za koš i dodavanja Denver nikada ne bi bio tu gde jeste.