Novak Đoković

Đoković porazom ispratio Nadala u penziju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 20:23
Rafael Nadal i Novak Đoković Guliver
Rafael Nadal i Novak Đoković

Novak Đoković ispratio je velikog rivala i prijatelja Rafaela Nadala porazom u penziju. Na egzibiciji "Šest kraljeva" u Rijadu, najbolji teniser svih vremena slavio je protiv Španca sa 2:0 po setovima 6:2, 7:6. Meč je trajao jedan čas i 31 minut, a publika je uživala u lavovskoj borbi možda i najboljih tenisera u istoriji "belog sporta".

 

 

Bio je ovo 61. meč između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a srpski teniser i najbolji ikada se oprostio od Španca sa skorom od 32:29. U istoriji će ostati zapisano da je imao tri pobede više od osvajača 22 Grend slem titule.  

 

Već na startu prvog seta Đoković je došao do brejka, a dobrim servisima brzo je stigao do 2:0. Uspeo je Španac potom da smanji na 2:1, međutim dodao je gas srpski teniser, pa je i četvrti gem pripao njemu. Praktično se Srbin poigravao sa protivnikom. Igrao je kao da se radi o finalu nekog velikog turnira, a ne egzibicija. 

 

 

Nadal je smanjio na 3:2 i to bi bilo to što se tiče Španca u prvom setu. Sledeća tri gema pripala su Đokoviću za ubedljivih 6:2 u prvom setu. 

Nastavak meča bio je gotovo identičan. Đoković je brejkom otvorio drugi set, ali je uzvratio Nadal brejkom. Nije se predavao Španac. U finišu seta igrao je kao u najboljim danima, ali je Srbin posle brejka u devetom gemu servirao za meč. Imao je Novak meč loptu, a onda se opustio. Upravo je to iskoristio Nadal i izjednačio na 5:5, a zatim je poveo i sa 6:5.

 

 

Nije se dao Đoković, pa je drugi set otišao u taj-bejk, a publika u Rijadu je bukvalno uživala u pravom spektaklu. Ipak, u taj-brejku nije bilo dileme, najbolji teniser u istoriji "belog sporta" je tu pokazao klasu i stigao do ubedljive pobede.