Novak Đoković

Nije bez razloga Siner najbolji na svetu: Đoković pohvalio Italijana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 08:50
Novak u zagrljaju sa Sinerom Guliver
Novak u zagrljaju sa Sinerom

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, poražen je od Italijana Janika Sinera rezultatom 1:2 po setovima (2:6, 7:6, 4:6) na egzibicionom turniru "Six kings slam" koji se održava u Rijadu. 

U pitanju je polufinalni okršaj pomenutog turnira, a u finalu će se prvi reket sveta susresti sa Karlosom Alkarazom, koji je u španskom duelu sa Rafaelom Nadalom bio bolji u dva seta - 6:3, 6:3.

"Bila je sjajna atmosfera, naelektrisana, kako na terenu tako i u publici. Od početka meča sam zaostajao, borio sam se na svoj način, uspeo sam da uzvratim, ali na moju žalost bio je mnogo dobar, bolje je igrao, imao sam sreće da dobijem drugi set. Imao sam neke šanse i u trećem setu, ali sve u svemu bilo je bučno na tribinama, zabavno. Bilo je zaista uživanje igrati ovde, baš kao i u decembru prošle godine protiv Alkaraza, ponovo je bila sjajna atmosfera. Zahvaljujem se i publici na podršci", rekao je Đoković posle novog poraza od italijanskog tenisera.
 

Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

 

 

Na pitanje kako je video Janika Sinera, Novak je odgovorio:

"Bolje nego sebe. Jednostavno rečeno, igrao je na veoma visokom nivou, nije bez razloga broj jedan na svetu. Pokušao sam da se borim, da se vratim, što sam i činio, bio sam blizu, ali je bio bolji u odlučujućim momentima“, zaključio je srpski as.

Meč za treće mesto protiv Nadala na programu je u subotu od 16.30.