Novak Đoković

Novak pao u Rijadu: Siner bolji u egzibicionom duelu punom takmičarskog duha

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2024 21:11
Novak Đoković i Janik Siner na egzibiciji u Rijadu Profimedia
Novak Đoković i Janik Siner na egzibiciji u Rijadu

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, poražen je od Italijana Janika Sinera rezultatom 1:2 po setovima (2:6, 7:6, 4:6) na egzibicionom turniru "Six kings slam" koji se održava u Rijadu. 

U pitanju je polufinalni okršaj pomenutog turnira, a u finalu će se prvi reket sveta susresti sa boljim iz duela Rafaela Nadala i Karlosa Alkaraza. 

U prvom setu, videli smo potpunu dominaciju Janika Sinera. Već u drugom gemu je Italijan uspeo da oduzme servis našem igraču, da bi potom svoje furiozno osvajanje ovog dela meča potvrdio novim brejkom pri svom vođstvu od 5:2. 

U drugom setu smo videli nešto veću borbu dva tenisera. Novak i Janik su sigurno čuvali svoj servis i smenjivali se u osvojenim gemovima. Siner je poveo sa 5:4, a Đoković je servirao za ostanak u meču, i iako se ozbiljno namučio, uspeo je da se spase posle zaostatka od 30:0

 

 

Meč je ušao u taj-brejk, a tamo se Novak potpuno razigrao i sa nulom počistio svog protivnika (7:0). Sve je ukazivalo da ćemo gledati neizvestan treći set, što se i desilo. 

Oba igrača su čuvala servis, ali je onda u sedmom gemu Siner napravio razliku i poveo brejkom. Međutim, radost mu nije dugo trajala, pošto je Đoković odmah uzvratio - ali uzalud! Na iznenađenje svih, Italijan je uspeo još jednom da "ukrade" servis gem, a potom sačuva svoj, za pobedu u polufinalu turnira u Rijadu. 

Podsećanja radi, drugi polufinalni okršaj turnira imaće posebnu notu s obzirom da ćemo gledati Rafaela Nadala koji se od skora oprostio od sporta u kojem je postao ikona. 

U svom prvom duelu na turniru, Siner je bio bolji od Danila Medvedeva, a Alkaraz od Holgera Runea. Novak i Rafa su bili slobodni u prvom kolu. 

Finale će biti na programu u subotu, 19. oktobra.