Novak Đoković

Sve je spremno za veliki spektakl u Rijadu: Đoković ima osvetnički plan za Sinera, posle poraza u finalu Šangaja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2024 08:59
Novak Đoković, najbolji srpski teniser AP Photo/Andy Wong
Novak Đoković, najbolji srpski teniser

Na egzibicionom turniru "Šest kraljeva" u Rijadu, Novak Đoković će danas igrati protiv Janika Sinera. Meč počinje u 18.30, a ulaznica za ovaj spektakl odavno nema. 

Inače, prvom teniseru sveta, ovo će biti drugi meč na turniru, jer je juče savladao Rusa Danila Medvedeva rezultatom 2:0 (6:0, 6:3) za 69 minuta.

 

 

Italijan je prvi set dobio dominantno, Medvedev nije osvojio ni gem. U drugom setu Siner je napravio brejk kod rezultata 2:2. Medvedev je imao tri vezane, a ukupno četiri brejk lopte kod vođstva Sinera 4:3 i šansu da se vrati u meč, ali je nije iskoristio.

Ovo će biti drugi meč Sinera i Đokovića u samo četiri dana posle finala mastersa u Šangaju u kojem je Italijan pobedio 2:0 (7:6(7:4), 6:3). Današnji meč počinje u 18.30 časova. 

 

 

U drugom polifinalu egzibicionog turnira igraće Karlos Alkaraz i Rafael Nadal. 

"Uzbuđen sam što ću biti deo turnira "Šest kraljeva" i veoma sam zahvalan ekselenciji na organizaciji onoga što će verovatno postati najspektakularniji teniskih događaja u svetu. Najbolji igrači sveta dolaze zajedno, igraju jedni protiv drugih u uzbudljivom formatu i nadam se da ćemo videti punu halu. Ljudi u Saudijskoj Arabiji vole tenis i sport i hajde da imamo sjajan vikend",  rekao je Novak Đoković.

Finale i meč za treće mesto su na programu u subotu.  Pobedniku turnira sleduje nagrada od šest miliona evra