Novak Đoković

Rafael Nadal, pred odlazak u penziju: Nova generacija je tu, ali daleko je njihovoj era, Novak još uvek igra!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 09:39
Rafale Nadal, nekadašnji najbolji teniser na svetu tanjug/(AP Photo/Manu Fernandez)
Rafale Nadal, nekadašnji najbolji teniser na svetu

Rafael Nadal, broji poslednje dane na teniskom terenu. Ostalo je još da odigra turnir u Rijadu "Šest kraljeva", zatim Dejvis kup i penzija je tu. 

Polako sa scene odlazi velika "četovrka". Federer i Marej odavno su okačili reket o klin, a sada je to uradio Nadal. Novak Đoković, nedavno je izjavo da još uvek nema nameru da krene njihovim putem, iako je nova generacja već došla. 

Pred turnir u Rijadu, Nadal je upitan na uporedi rivalstvo Sinera i Alkaraza, sa njegovim protiv Federera i Đokovića.

Moramo da pustimo Sinera i Alkarasa da grade svoju priču, rivalstvo. Nema potrebe da se porede sa nama“, istakao je Rafael Nadal.

Pohvalio je Nadal ne samo zemljaka Alkaraza, već je u superlativu pričao i o Sineru.

Ide im odlično. Jako su mladi, a već su ostvarili mnogo toga: osvajali su grend slemove, masterse, ostvarili velike brojke. Želim im sve najbolje i da nastave tako. Već sada su velike zvezde. Siguran sam da ako ih ne budu sputale povrede, da će imati velike karijere“.

Osvrnuo se Nadal i na Đokovićevu formu i izjavu da još nije vreme za penziju.

Siner i Alkaras su prvi i drugi na svetu, prave svoju priču. Mislim da ne možemo da ih poredimo sa našom erom, jer ona još nije gotova – Novak Đoković je i dalje tu! Nova generacija dolazi i videćemo kako će im se karijere razvijati“, zaključio je Rafael Nadal.