Novak Đoković

Prve reči Novaka posle poraza u Kini: Čestitam Janik, igrao si sjajno, zaslužio si titulu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2024 12:39
Novak Đoković poražen u finalu Mastersa u Šangaju AP Photo/Andy Wong
Novak Đoković poražen u finalu Mastersa u Šangaju

Posle četiri pobede u finalima masters turnira u Šangaju, Novak Đoković doživeo je prvi poraz u borbi za titulu. Od srpskog tenisera ponovo je bio bolji mladi Janik Siner, koji polako ali sigurno preuzima tenisku scenu sveta, a do treće uzastopne pobede nad Đokovićem i sedmog trofeja ove sezone, prvi igrač ATP liste stigao je rezultatom - 7:6 (7:4), 6:3.

Nakon susreta u Kini, gde Đoković tradicionalno ima veliku podšku navijača, srpski teniser zahvalio se publici. Čestitao je i mladom Sineru i njegovom timu na tituli, a izvojio je i koju reč o velikom rivalu, Rodžeru Federeru, koji je finale posmatrao sa tribina zajedno sa Karlosem Alkrazom i drugim poznatim licima iz sveta "belog sporta".

"Pre svega moram da izrazim zahvalnost na podršci. Navijači su neverovatni, među najstrastvenijim, zadovoljstvo je biti ovde. Čekaju nas ispred hotela, daju bam mnogo poklona, ljubavi. Lepo je biti opet ovde. Imao sam prethodno mnogo uspeha u Kini, nisam igrao ovde pet godina. Srećan sam zbog povratka. Igrao sam dobar tenis. Čestitam  Janik, igrao si sjajno, zaslužio si ovo", rekao je Đoković tokom ceremonije dodele pehara.
 

 

 


Legendarni Rodžer Federer bio je na tribinama.

"Čestitam Janikovom timu. Svaka čast momci. Neke znam, poznata su mi lica! Sjajan tim. Zaslužili ste ovo. Takođe, lepo je videti i Rodžera!. Nisam navikao da te vidim tamo, voleo bih da si na terenu. Prvu put igram pred tobom, imao sam pritisak. Hvala vam svima što ste bili ovde", dodao je Novak.

Masters u Šangaju jedan je od omiljenih turnira Đokoviću.

"Malobrojni smo što se tiče mog tima ovde nedelje. Hvala, jako sam zahvalan zbog vaše podrške. Hvala organizatorima. Ovo je istorijski možda i najbolji turnir Serije 1.000. Hvala vam svima, ovde se svi osećamo posebno", zaključio je srpski as.