Novak Đoković

Poznata satnica finala: Novak i Siner sutra od 10.30 na terenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2024 15:32
Novak i Siner u zagrljaju Guliver
Novak i Siner u zagrljaju

Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Šangaju, pošto je danas bio bolji od Tejlora Frica. Srpski teniser slavio je i u 10. međusobnom duelu sa Amerikancem, a za jubilarnu, 100. titulu u karijeri boriće se protiv Janika Sinera, koji je ranije u toku dana pobedio Tomasa Mahača u prvom polufinalu.

Sada je izašla i satnica finala, a prema najavama organizatora odlučujući sustret Mastersa u Šangaju na programu je sutra od 10.30 časova.

To će ujedno biti osmi međusobni okršaj Novaka i Sinera, a statistika je trenutno na strani srpskog tenisera koji vodi sa 4:3 u pobedama, uz napomenu da je Italijan slavio u tri od njihova četiri poslednja duela.

Najpre na Završnom turniru u Torinu, pa u polufinalu Dejvis kupa, a onda i u istoj fazi takmičenja na Australijan openu.

Sa druge strane, Novak je bio bolji na Mastersu u Montekarlu 2021. godine. Pobeđivao je zatim Italijana na Vimbldonu dve naredne godine, dok je zadnji put "uzeo meru" Sineru u finalu Završnog Mastersa u Torinu, kada je slavio u dva seta 6:3, 6:3.