Novak Đoković

Novak Đoković protiv Tejlora Frica traži novo finale u Šangaju: Jubilarni susret Srbina i Amerikanca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2024 08:50
Novak Đoković, srpski teniser, igra polufinale Mastersa u Šangaju protiv Tejlora Frica Guliver
Novak Đoković, srpski teniser, igra polufinale Mastersa u Šangaju protiv Tejlora Frica

Nema odmora za Novaka Đokovića ovih dana, pa će tako danas ponovo na teren u Šangaju, s namerom da preskoči Tejlora Frica i domogne se novog finala popularnog Mastersa. Počev od 13 časova ili onda kada prethodno Janik Siner i Tomas Mahač završe svoj duel, zakazan za 10.30.

Najbolji teniser sveta svih vremena stigao je nešto teže do pretposlednje etape, pošto je tek u trećem setu, posle nešto više od dva sata, slomio otpor mladog Čeha Jakuba Mešnika. Tako što je krenuo iz rezultskog minusa ka preokretu. 

Na drugoj strani, iskusni Amerikanac je bez naročitih problema eliminisao Davida Gofana iz Belgije, ali pitanje je koliko će mu to biti od koristi u još jednom sudaru sa njegovim starim "dželatom" u ATP turu. 

Gde god da ga je sreo, 11 godina stariji osvajač rekordne 24 Grend slem titule obavezno je "tukao" Frica (26), počev od Mastersa u Monte Karlu 2019. godine, pa do Australijan Opena 2024. Ukupno devet puta. 

Trenutno četvrti reket sveta još nema ATP trofej ove sezone, a juri neverovatni 100. šampionski pehar, pa će olimpijski šampion iz Pariza, ovog leta, bez dileme biti ekstremno motivisan protiv sedmoplasiranog tenisera u singl poretku, sa svega osam penjanja na tron u profi karijeri.

Takođe, Novak još od 2018. godine čeka na novi na novi takav uspeh u Šangaju, što će mu biti stimulans više, bez obzira što je za deo pauze u pokoravanju konkurencije u tom delu sveta kriva pauza u vreme pandemije korona virusa.