Novak Đoković

Đoković: Imao sam sreće da pronađem odlične servise

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 15:54
Novaak Đoković, slavio je protiv mladog Čeha AP Photo/Andy Wong
Novaak Đoković, slavio je protiv mladog Čeha

Srpski teniser Novak Đoković igraće polufinalni meč mastersa u Šangaju protiv Amerikanca Tejlora Frica u subotu posle 13 časova, saopštili su danas organizatori turnira. 

Đoković se ranije danas plasirao u polufinale pobedom nad Čehom Jakubom Menšikom rezultatom 2:1 (6:7(4:7), 6:1, 6:3). 
U prvom polufinalu igraće Italijan Janik Siner i Čeh Tomaš Mahač koji će na teren od 10 i 30. Finale je na programu u nedelju.

Posle meča sa mladim Čehom, imao je samo reči hvale za njega, posebno za igru u prvom setu.

"Apsolutno velika borba, bilo je neizvesno do kraja. Imao sam sreće da pronađem odlične servise u poslednjem gemu, asovi su pobegli, za razliku od prvog seta kada nisam imao servis kada sam servirao za 1:0. Ostao sam smiren posle izgubljenog prvog seta, bila je teška borba, imali smo fizičke krize i on i ja, baš teško. Pratim Jakuba već dugo, nekoliko puta smo trenirali zajedno, ali ne u poslednjih godinu i po dana – jedan je od najboljih servera koji postoji u tenisu, napredovao je”, rekao je Novaak Đoković.

Zatim se najbolji srpski teniser osvrnuo i na odlaazk Rafael Nadala u penziju.

"Stavio sam post na Instagramu, mislio sam svaku reč koju sam napisao. On je moj najveći rival, to je najviše uticalo na mene i moju karijeru. Znali smo da će taj trenutak doći uskoro, pre ili kasnije, ali opet, šok je. Isto kao sa Rodžerom i Endijem, šok je. Ne znam šta da mislim o tome, veliki deo mene je otišao sa njim. Teške vesti za teniski svet, on je bio inspiracija milionima dece širom sveta. Mora da bude ponosan na svoju karijeru", izjavio je Đoković.