Novak Đoković

Igrao sam za desetku! Novak blista posle pobede nad Safijuljinom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2024 14:41
Novak Đoković slavi pobedu u Šangaju Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Novak Đoković slavi pobedu u Šangaju

Novak Đoković trasirao je sebi put u četvrtfinale Mastersa u Šangaju posle pobede nad Romanom Safijuljinom u dva seta (6:3, 6:2), zakazavši okršaj sa mladim Jakubom Menšikom, koji je prethodno napravio iznenađenje na turniru izbacivši Grigora Dimitrova, inače Top 10 igrača ATP liste.

Bila je ovo treća pobeda Đokovića u međusobnim duelima sa ruskim teniserom u isto toliko mečeva, pa je nakon susreta sa Romanom koga je pobedio ove godine u Montekarlu i 2022. u Tel Avivu, bio izuzetno zadovoljan.

"Blizu desetke! I prošli mečevi i ovaj danas su prošli dobro, uživam na terenu, kad igrate dobro, osećam se dobro. Ima mnogo uživanja kad se udara lopta na terenu. Ovakvi mečevi su najveći razlog zašto i dalje igram, zašto se i dalje takmičim. Verujem da mogu da igram na visokom nivou i održavane konstantnosti, van terena se lepo provodim, kineski navijači su neverovatni, toliko strasti i posvećenosti turniru... Neverovatno", rekao je Đoković po završetku meča.

Otkrio je Nole da je dobio i brojne poklone.

"Obožavaju da daju poklone i mnogo sam dobio, biće i još jedan dodatnih kofer. Moji klinci su dobili poklona ovde, jako sam zahvalan ovde, pokušaću sve da ponesem kući. Jako mi je drago zbog njihove ljubavi."
 

MN Press

 

 

Poslednja dva meča u Šangaju bila su iz ranga onih, šampionskih susreta sa OI u Parizu, kada je osvojio zlatnu medalju.

"Mislim da su jučerašnji meč i ovaj današnji, dva meča zaredom najbolja u poslednjih nekoliko meseci od Olimpijskih igara. Nisam igrao na ovom nivou i jako me raduje činjenice da ovako jako dobro igram i da se osećam na terenu, to je cilj, doći do ovog nivoa i održati kontinuitet u visini zadatka, bistrini uma na terenu da donosim odluke veoma brzo i da se ne umaram previše protiv igrača kao Safijulin jer je u sjajnoj formi. Mislim da sam odgirao sjajno. Sutra imam slobodan dan, spremam se za četvrtfinale i nadam se najboljem", zaključio je srpski as.