Novak Đoković

Možda deluje da izgleda lako, ali verujte da nije: Novak o izazovima u današnjem tenisu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.10.2024 08:00
Novak Đoković u trećem kolu Šangaja FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs
Novak Đoković u trećem kolu Šangaja

Na startu Mastersa u Šangaju Novak Đoković imao je pune ruke posla sa Aleksom Mikelsonom, koga je posle dosta muke savladao nakon dva taj brejka 7:6 (3), 7:6 (9), izborivši plasman u treće kolo takmičenja.

Nakon meča srpski teniser (37) priznao je da se nije baš najbolje osećao na terenu protiv mladog i nadahnutog Amerikanca (20), dok je u razgovoru sa novinarima takođe objasnio koliko je težak život profesionalnog sportiste, naročito onog koji se bavi tenisom. 

"Pokušavam da izbalansiram stvari, možda odajem utisak da živim savršeno uravnoteženim životom, ali verujte da nije tako. Pokušavam da uradim što je moguće više i prevashodno, da učim. Želim da budem bolji otac i suprug, istovremeno i teniser, ali i sin i brat. Nedostaje mi porodica kada putujem, ali volim tenis i imam podršku voljenih da nastavim", rekao je Đoković.
 

MN Press

 

 

Nije lako osvajaču 24 grend slem turnira da održi stvari u ravnoteži.

"To je stalan izazov, da prigrlite sadašnjost i rastete i učite iz iskustava na dnevnoj bazi. Imao sam sreću da doživim mnogo toga, posebno sve te uspehe. Zahvalan sam Bogu na toj prilici. Ponekad podsećam sebe kada prolazim kroz težak period, kao i svi drugi, da i ja imam teške dane, ali da uvek treba imati na umu šta je najvažnije, a to su odnosi sa ljudima. Trudim se da budem najbolja verzija sebe svaki dan. To je moja formula", zaključio je Đoković.