Novak Đoković

Novak Đoković: Samo zbog Nadala nisam uspeo da osvojim još titula na Rolan Garosu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 22:29
Novak i Nadal na OI u Parizu TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ
Novak i Nadal na OI u Parizu

Novak Đoković gostovajući u emisiji na RTS-u, rekao je da su mu bitke sa Rafaelom Nadalom u Parizu bili najveći izazov u karijeri, a tokom dugog intervjua prisetio se i dočeka na balkonu posle osvajanja prvog trofeja na Vimbldonu.

Na pariskoj šljaci niko nije imao toliki niz nepobedivosti kao "bik sa Majorke", koji je tokom karijere izgubio svega četiri meča u francuskoj prestonici, a interesantno, tri su došla direktno od srpskog tenisera, koji je poslednji put tamo pobedio Nadala upravo na Olimpijskim igrama.

"I za mene i za Federera je bio nepobediv, i on je govorio da je Nadal bio najveća prepreka. Bio je nepobediv. Šta je izgubio, četiri meča na tom terenu. Imao sam prilike da ga ja pobedim tri puta. Svaki put kada izađeš na taj teren sa njim, znaš da je on favorit. Čak i sada kada sam ja bio u boljoj formi. Znao sam da uvek sa njim moram da se popnem na najveću planinu i vrh. To je najveći razlog zašto nisam prikupio još RG titula. Ali je baš zato svaka ta titula tamo još više značajna".
 

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

 

 

Povreda na Rolan Garosu kod novaka je probudila samo jednu misao - da li će igrati na OI i osvojiti jedini trofej koji mu nedostaje u karijeri?

"Jeste, to mi je bila prva pomisao. Više nego Vimbldon, iako mi je on dečački san. Ali, i pre operacije kada sam pričao sa doktorima, ako sve prođe u redu, što je za njih rutinska intervencija, rekli su mi da ću sigurno biti spreman za OI, a za Vimbldon ćemo videti. I stvarno sam se dobro osećao. Igrao sam i dobro na Vimbldonu, ali kada sam osetio to, onda više nisam imao problema. Nosio sam steznik, to je bilo preventivno, ali sam se osećao veoma dobro na OI".

Turnir na Vimbldonu osvajao je čak sedam puta, a doček posle prvog osvojenog pehara bio je zaista veličanstven. 

"To se desi jednom u karijeri, taj doček kada sam osvojio prvi Vimbldon i ujedno postao prvi na svetu, bio je nezaboravan i jedinstven. Od aerodroma je bila kolona ljudi, sve do Skupštine gde sam mogao ljudima da predstavim ljude iz porodice koji su bili uz mene i uticali na moje odrastanje i razvijanje. Taj uspeh je bio i za njih i to su ljudi kojima mnogo dugujem. Pokušavam uvek da imam tu svest. Vimbldon je uvek imao posebno mesto u mom srcu. Sa četiri ili pet godina sam gledao Pita Samprasa kako osvaja Vimbldon i to je bio prvi meč koji sam odgledao. Moji otac i majka se nisu bavili tenisom, nikada reket u ruke nisu uzeli. Ali ja sam se zaljubio, svi uniformisani u belom. Ta tradicija koju on nosi. Veliki broj tenisera sanja da ga osvoji. Vimbldon bih uvek izdvojio i on mi je omiljen. AO za nijansu i dalje ima bolje rezultate, ali mislim da sam blizu na Vimbldonu ne samo po broju trofeja, nego i u pobedama, čak i u poslednje dve godine kada ga nisam osvajao, ali sam igrao finala sa Alkarasom", rekao je Novak.