Novak Đoković

Novak Đoković na listi učesnika Mastersa u Šangaju: Novak ne odustaje od titule

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2024 22:30
Novak Đoković, srpski teniser, prijavljen za Masters u Šangaju Tanjug/AP Photo/Matt Rourke
Novak Đoković, srpski teniser, prijavljen za Masters u Šangaju

Novak Đoković nema još nijednu osvojenu titulu u ATP turu, od početka 2024. godine, ali imaće još nekoliko prilika da promeni tu potpuno neuobičajenu statistiku za najbojeg tenisera sveta svih vremena.

Večeras objavljena lista učesnika turnira u Šangaju (30. septembar - 13. oktobar) ima i ime osvajača zlatne medalje na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu, kao i svih preostalih 14 "reketaša" iz Top 16 u svetskom singl poretku.

Ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti ili otkazivanja, pored njega, za vredan trofej i 1.000 ATP poena trebalo bi da se bore prvi reket sveta Janik Siner, Karlos Alkaraz, Aleksandar Zverev, Danil Medvedev, Andrej Rubljov...

 

 

Posle nosioca turnira dolaze i nešto lošije rangirani teniseri, po redu... Sa sve Australijancem Aleksejem Popirinom, koji je pre nekoliko dana, zaćuđujuće rano, prekinuo Novakovu odbranu trona na US Openu

Osvajač rekordna 24 Grend slema tog dana ostao je bez proslednje šanse da, tokom ove sezone, podeblja taj učinak, ali bi se u Šangaju mogao okititi novog Masters krunom. Trenutno ih ima 40, od čega četiri u Šangaju.

Novak je jedini u istoriji "belog sporta" koji je osvojio svaki postojeći turnir serije 1.000 i to najmanje po dva puta. Pre nego što se zaputi na dalek put, Novak će predvoditi Dejvis kup reprezentaciju Srbije u beogradskom duelu s Grčkom.