Novak Đoković

Novaku Đokoviću "visi" mesto na Završnom mastersu: Eho kratke epizode na US Openu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2024 09:15
Novak Đoković, srpski teniser, osetiće brojne posledice poraza od Alekseja Popirina tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson
Novak Đoković, srpski teniser, osetiće brojne posledice poraza od Alekseja Popirina

Novak Đoković ni posle osam meseci nema nijednu ATP titulu ove sezone, nije još ni siguran učesnik Završnog mastersa, a nikada težu sezonu u profesionalnom tenisu, barem od trenutka kada je dotakao šampionske visine, rana eliminacija sa US Opena dodatno mu je iskomplikovala. 

Gubitak titule Grend slema u Njujorku koštaće Srbina gubitka 1.900 poena i pada za dva mesta u svetskom poretku "reketaša", najmanje, odnosno ispuštanje statusa drugog reketa, što mu već sada ugrožava učešće na skupu najbolje ATP osmorke pretposlednjeg meseca u godini.

S 24 GS krune i silnim rekordima u svim mogućim kategorijama, najbolji teniser sveta svih vremena, trenutno je sedmi, sa 3.260 bodova, a na njegovu poziciju atakuju Aleks de Minor (3.005), Tejlor Fric (2.790), Stefanos Cicipas (2.735), Grigor Dimitrov (2.635), Tomi Pol (2.635), Hubert Hurkač (2.590), Lorenco Muzeti (2.225)... 

Dosta toga zavisi od toga i gde će on sam nastupati pre skupa u Torinu, tj. šta će napraviti na Mastersima u Šangaju i Parizu, ukoliko se ispostave tačnim pretpostavke da će osvajač zlatne medalje na nedavnim Olimpijskim igrama još igrati pre nego što ode na godišnji odmor. 

U međuvremenu će igrati za Srbiju, na Dejvis kup meču sa Grčkom, 14. i 15. septembra u Beogradu, ali i dobro izvagati šta i kako dalje posle neočekivanog poraza od Australijanca Alekseja Popirina na Otvorenom prvenstvu SAD.