Novak Đoković

Užasan meč, igrao sam najgori tenis na US openu, bez energije, osećao se amaterski na momente

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2024 08:00
Đoković će tek analizirati pad forme na US Openu Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson
Đoković će tek analizirati pad forme na US Openu

Očekivalo se da će Novak Đoković posle zlata na Olimpijskim igrama u Parizu, a pre svega zbog maestralne igra u finalu protiv Karlosa Alkaraza, sezonu izvesno završiti sa Grend slemom US opena u rukama.

Ali, od prvog gema na turniru Flešing Medouza Novak Đoković nije ličio na sebe. Zato je ispao od Alekseja Popirina u trećem kolu i sezonu završava bez Grend Slema.

"Čestitke Popirinu i njegovom timu. Igrao je bolje i zaslužio je da pobedi. Iskreno, s obzirom na to kako sam se osećao i igrao od starta turnira... treće kolo je uspeh. Igrao sam jedan od najgorih tenisa u životu. Servis mi je bio daleko najgori ikada... Na brzoj podlozi kakva je ova, ne možete da pobedite bez servisa. Ne možete da pobedite protiv momaka koji su u formi poput Alekseja. Bio je ovo užasan meč za mene...", iskren je bio Novak.

Olimpijski turnir imao je uticaj na njegovu igru.

"Nisam se osećao sveže mentalno ni psihički. Drugačija je podloga. To je definitivno imalo određeni uticaj. Potrošio sam mnogo energije u osvajanju zlata. Nisam stigao u Njujork svež mentalno i psihički. Zato što je US open u pitanju hteo sam da pokušam. Nisam imao fizičkih problema, samo sam osetio kao da sam bez goriva. Od prvog meča nisam uspeo da se pronađem na ovom terenu. To je sve što mogu da kažem. Život ide dalje. Pokušaću da se saberem i vidim šta sledi."

 

 

Nije imao odgovor na pitanje o jako lošem serviranju.

"Ne znam, pravo da ti kažem, nemam pojma. Raspala mi se igra totalno. Nisam svež… Brzi uslovi, totalno drugačije u odnosu na ono gde sam trenirao i pripremao se. Bilo mi je mučno igrati na ovaj način i osećati se ovako. Delovao sam i osećao se amaterski na momente. To je realnost, sastavni deo sporta. Na OI je bilo ogromno pražnjenje, bilo je pomisli da li uopšte da dolazim ovde, neslavno sam završio, idemo dalje."

Đoković je poslednji put na Grend slemu u franoj fazi ispao od Istomina 2017. godine u Melburnu (drugo kolo).

"Sada mi je gorak ukus u ustima zbog poraza. Imao sam mnogo više pobeda nego poraza na svim turnirima, moram da podvučem crtu i da sagledam širu sliku, ali sada je to teško učiniti. Ljut sam i uznemiren zbog poraza, ali sutra je novi dan".

Sezona se završava bez Grend slema, a zanimljivo da se prvi put od 2002. godine dogodilo da Novak, Rodžer Federer ili Rafael Nadal nisu pobednici Grend slem turniran u jednoj sezoni.

 

 

"Imao sam osećaj da na Rolan Garosu mogu da osvojim titulu, ali sam se tu povredio. VImbldon finale… Olimpijske igre jesu bile najveći cilj, tu sam odigrao najbolje. Ako je takva godina da se osvoji samo to zlato, prihvatam, čekao sam ga ceo život. Rezultatski najslabija sezona u poslednjih 15 godina, tako se i osećam, ali tako je kako je."

O završnom mastersu još ne razmišlja.

"Samo o onome sutra i narednoj nedelji. Vratiću se u Beograd, pa ću da vidim kako se osećam za dalje."

Za kraj govorio je Đoković i o kandidatima za osvajanje trofeja sada kada njega i Karlosa Alkarasa nema na turniru. 

"Popirin je pobedio branioca titule, zaslužuje pohvale i poštovanje za to. Ako može da servira dobro, da igra dobro, može da dobije bilo koga. Pogledajte, Alkaras je ispao, ja takođe, znate, to su velika iznenađenja. Žreb se otvara. Očigledno je da je Siner glavni favorit, ali i Tijafo je tu takođe kao i američki favorit Fric. Imate odlične tenisere koji igraju dobro, Rubljov i Dimitrov su takođe deo ovog dela kostura. Svako može da osvoji turnir. Biće interesantno videti ko će uzeti titulu na kraju", rekao je Đoković.